Nørreskov-Skolen får penge til den store tabel fra Mejeriernes Skolemælkslegatet

9. maj 2020 Uddannelse

Nørreskov-Skolen i Guderups ønske om at købe store tabeller, der kan sættes på en trappe, bliver til virkelighed med penge fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Kan man lære tabeller, mens man går på trapper?

Ja, i hvert fald hvis man er elev på Nørreskov-Skolen i Nordborg. Takket være en donation på 3000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan skolen nemlig anskaffe sig såkaldte ’tabeller på rækker’, som er store stykker slidstærk folie med tabeller fra 1 til 10, der blandt andet kan monteres på en trappe.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ønsker os tabeller på række op til vores faglokaler på 1. sal, så vores yngste elever kan lege tabellerne ind på en sjov og anderledes måde”, skriver Rikke Lykkehave, pædagog på Nørreskov-Skolen, i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Mejeriernes Skolemælksordning står bag legatet. Det er stiftet for at støtte fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter rundt om på landets skoler.

Stor søgning

Der var hele 350 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet tidligere i maj satte sig sammen for at vurdere, og afdelingschef hos Mejeriforeningen, Jan Hermansen, glæder sig over den store søgning.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for mange af eleverne. De 29 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til efteråret,” siger Jan Hermansen i en pressemeddelelse.

Sundhed og fællesskab

Artiklen fortsætter under annoncen

Mejeriernes Skolemælkslegat uddeler årligt 200.000 kroner. Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. I år er der uddelt beløb fra 1.200 kroner op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.

”Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser”, siger Jan Hermansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansøgningsskema og mere information om næste legatuddeling findes på Edutainmenthusets hjemmeside.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre ser gerne et friplejehjem i Sønderborg by og et på Als

25. oktober 2021 KV21

Venstre har lavet deres eget udspil til ældreområdet og det bliver offentliggjort i morgen, tirsdag. Venstre vil sikre større valgfrihed for den enkelte ældre medborger og en del er det er også at sikre, at der kan oprettes friplejehjem i kommunen. ”I dag har vi Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs, der er en del af Danske […]

Læs mere...