Nord-Als Musikfestival klar med både musik og ny bro

27. maj 2019 Kultur

I 2017 blev Nord-Als Musikfestival pålagt stramninger af Slots- og Kulturstyrelsen.

Festivalen gik straks i gang og mødte stor samarbejdsvilje fra Styrelsen, Nordborg Slots Efterskole samt lokale entreprenører, i at finde løsninger på udfordringerne, skriver festivalarrangørerne.

Allerede til festivalen i 2018 var problemet med at undgå jernpløkker ved parksceneområdet løst ved at leje betonklodser og en midlertidig bro blev lagt af Brdr. Nørulf A/S i samarbejde med Kallehave Stål og Montage ApS.

Siden har vi arbejdet videre med en mere permanent løsning og i januar 2019 havde vi alle tilladelser i hus til at kunne lave brohoveder til broen, så den kan komme ned i terrænhøjde.

Næste udfordring var så at finde penge til at bygge broen og her har vi igen mødt meget stor gavmildhed fra Fabrikant Mads Clausens Fond, som har doneret 50.000 kroner og SE Vækstpulje som gav 100.000, så en kæmpe tak herfra til dem.

Ligeledes en meget stor tak til Nordborg Slots Efterskole, Slots & Kulturstyrelsen, Brdr. Nørulf A/S og Kallehave Stål og Montage, som alle har gjort en stor indsats for at dette kunne lykkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikken spiller fredag den 7. og lørdag den 8. juni – og det er muligt at købe en endags-billet til fredagen.

Den skal købes ved indgangen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...