Nordals: Den rullende skolestart er populær

15. april 2021 Uddannelse
Klasselokale i Nordals-Skolen. Foto: Nordals-Skolen
Klasselokale i Nordals-Skolen. Foto: Nordals-Skolen

I stedet for at alle børn i en årgang starter i skole efter sommerferien, er skolestarten på Nordals Skolen og Nørreskov-Skolen fordelt på tre mulige tidspunkter. Det betyder, at børnene i højere grad kan begynde i skole, når de er klar.

Samtidig er der indført aldersintegreret undervisning i 0-2 årgang, hvor eleverne har større mulighed for at udvikle sig fagligt i deres eget tempo. Efter to år er den generelle oplevelse, at modellen med rullende skolestart og aldersintegreret undervisning langt hen ad vejen er en succes, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bedre trivsel og større fagligt udbytte

En omfattende evaluering, hvor man har spurgt elever, forældre, personale, ledelse og bestyrelser samt børnehavepersonale, viser blandt andet, at nye elever hurtigere integreres på skolen og falder til. Den generelle oplevelse er, at flere børn trives bedre sammenlignet med tidligere.

Både personale og forældre oplever desuden, at aldersintegreret undervisning bidrager positivt til børnenes faglige udbytte.

Dertil kommer, at der er sket et stort fald i antallet af skoleudsættelser på både Nordals Skolen og Nørreskov-Skolen, ligesom særligt sidstnævnte skole oplever en større tilstrømning af elever både fra distriktet, men også fra andre distrikter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den grundige evaluering viser også, at der på begge skoler i 3. årgang er en stor spredning i elevernes faglige niveau, og at der er behov for at fokusere mere på en god overgang fra 2. til 3. klasse.

“Den nye model har vist sig at indfri de forventninger, vi havde, da vi indførte den på de to folkeskoler på Nordals for to år siden. Forventningen var, at vi i endnu højere grad kunne møde børnene lige præcis der, hvor de er i deres udvikling. Samtidig var målet, at nedbringe antallet af skoleudsættelser. Det er vi også lykkedes med, og det glæder mig meget”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

I udgangspunktet starter børnene i skole så tæt på deres seks års fødselsdag som muligt. Men nogle børn er skoleklar tidligere, så kan andre med fordel kan vente nogle måneder ekstra, uden nødvendigvis at skulle vente et helt år mere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Kom med til genforeningskoncert på Rønhaveplads

18. maj 2021 GF2020

På lørdag kan du komme til udendørs koncert med Steffan Grarup og Jesper Hindø, som spiller en times koncert på Rønhaveplads lørdag den 22. maj 2021 klokken 13. Steffan Grarup er pianist og Jesper Hindø er kontrabassist, og de spiller et blandet repertoire med dels nogle numre fra deres kirkerepertoire og nogle gode danske sange, […]

Læs mere...