Nordals-Skolen kan blive en ‘virksomhedsprofilskole’

27. maj 2022 Uddannelse
Nordals Skolen. Foto; Sønderborg Kommune
Nordals Skolen. Foto; Sønderborg Kommune

Mange børn mister desværre motivationen til at gå i skole, når de kommer i overbygningen. Det er vigtigt at fange deres interesse, så de på den længere bane fastholdes i uddannelse eller job. Den projektbaserede arbejdsform tiltaler mange børn og unge, og et virksomhedssamarbejde får børnene til at åbne øjnene for de mange muligheder for uddannelse og job, der også er – lige uden for skolens bygninger.

Forvaltningen Børn, Uddannelse og Sundhed har derfor lavet aftale med KATA-Fonden om et fem-årigt udviklingsprogram, der er særligt designet til at understøtte Nordals-Skolens arbejde med at blive en virksomhedsprofilskole, der arbejder projektbaseret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen skal godkendes af det politiske udvalg på torsdag.

Nordals-Skolen bliver Danmarks første modelskole for en ny og innovativ tilgang til erhvervssamarbejde. I centrum for omstillingen står en læringsform baseret på autentiske projekter, der engagerer eleverne og rækker ud mod omverdenen. Udviklingsprogrammet skal også sikre, at kompetenceniveauet på skolen gradvist opbygges, udvikles og fastholdes.

Virksomhedsprogrammet vil sikre Nordals-Skolen en høj grad af virksomhedseksponering for alle elever fra 0. – 9. klasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med opbygningen af et stærkt netværk mellem skolen og virksomheder i nærområdet, tilstræbes det at tilknytte omkring otte virksomheder, så der bliver mulighed for at matche én årgang med én virksomhed. Mindre virksomheder kan have svært ved at finde kapacitet til en hel årgang, så flere små virksomheder vil kunne dele en årgang.

Det formaliserede samarbejde begynder fra 4. klasse og opefter, og virksomhederne indgår en tre-årig forpligtende samarbejdsaftale med skolen og den evalueres årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...