Nu er anemonerne i Avnbølsned sprunget ud

Anemone. Foto: Andreas Hermann
Anemone. Foto: Andreas Hermann
26. februar 2024 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Lærken synger, solsorten fløjter aftensang og her på en af de sidste vinterdage er anemonen i Avnbølsned sprunget ud.

Det er et helt fantastisk dejligt forårstegn, som varsler, at vinteren er ved at være slut og at vi går en lunere tid i mød, skriver naturvejleder Andreas Hermann.

I alt tre små anemoner står på en solbeskinnet grøftekant i den lille sønderjyske skov, Avnbølsned, 15 kilometer nord for Sønderborg.

Naturvejleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne i Sønderborg har fulgt anemonernes udspring igennem årene og anemonerne i Avnbølsned er nogle af Danmarks første til at hilse foråret velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anemonen i Avnbølsned sprang ud den 21. februar i ’23 og årets inden den 12. marts. I 2020 sprang den ud den 25. februar og i ’19 den 1. marts. I 2018 sprang anemonen i Avnbølsned først ud den 3. april og i 2017 var det den 9. marts.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...