Nu er konservative Jesper Højmark Esbensen folketingskandidat

8. juli 2022 Politik
Konservative Jesper Højmark Esbensen Foto: Peter Bjerke
Konservative Jesper Højmark Esbensen Foto: Peter Bjerke

Den Konservative Storkreds i Sydjylland har valgt Jesper Højmark Esbensen som folketingskandidat. Valget sker efter indstilling fra den Konservative Vælgerforening i Sønderborg Kommune. Jesper er nu den konservative kandidat i Sønderborg kommune.

Jesper Esbensen er civilingeniør og arbejder som konsulent i vindmølleindustrien. Han har stor indsigt i klimaproblemerne og har en klar vision om hvordan Danmark bør håndtere dem, uden at vi skal miste det gode samfund vi har opbygget igennem generationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Klimaudfordringerne skal bygges væk”, siger Jesper Højmark Esbensen i en pressemeddelelse.

”Innovation, klare prioriteter og økonomisk vækst er de væsentligste ingredienser i at opnå det CO² neutrale samfund. Ikke nedlukning og dårlig samvittighed som venstrefløjen altid prædiker”. Jesper Højmark Esbensen ved hvad han taler om. Han er en af hovedmændene i Det Konservative Folkepartis klimatænketank.

Vi skal arbejde på større faglighed i folkeskolen. Nøglen til dygtige elever er lærere med højt fagligt niveau. Derfor var skolereformen, hvor man gav mere af det samme, forkert. Der skal satses på lærernes uddannelse – både fagligt og didaktisk – og gerne med erfaringer fra erhvervslivet. Jesper Højmark Esbensen har tidligere være skolebestyrelsesformand for Ahlmann-Skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark skal bringes i balance. Vi skal udflytte endnu flere uddannelser og det bør være muligt at studere til de mest almindelig jobs, som it, læge, lærer, advokat, sygeplejerske, ingeniør, økonom og salg inden for en times kørsel, uanset hvor man bor. Uddannelserne skal indrettes, så der bliver en større vekselvirkning imellem praktik og teori, så de i højere grad bliver behovsdrevne frem for centralt styrede. Erhvervsuddannelserne skal styrkes med traditioner, der kan matche gymnasiernes og videre forløb der kan føre til en lang uddannelse, hvis det er det man vil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark skal være en nation af individer, der tager ansvar for deres liv og deres familie. I stedet for at prøve at gøre alle lige, skal vi gøre plads til de forskellige individer, vi er. De fleste af os giver på den måde et væsentligt bidrag til et spændende samfund – også dem på venstrefløjen.

Vi skal give danskerne bedre mulighed for at stifte familie og få børn, den demografiske skævhed vi kæmper med i dag, skyldes mange års svigt på området.

Jesper Højmark Esbensen bor i Sønderborg, og er opvokset i Hørup. Mange vil også kende ham fra kommunalvalget, hvor han også var opstillet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Konservative i Sønderborg Kommune, Søren Tylvad Andersen, siger:

”Det glæder mig meget, at vi nu har fået valgt Jesper Esbensen som spidskandidat. han har været aktiv hos os Konservative i mange år. Han er bundsolid, har et stærkt konservativt kompas og indsigt i mange centrale områder”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...