Nu foregår skoledagene ved computeren

4. januar 2021 Uddannelse

Skolernes klasselokaler står tomme i dag, hvor juleferien er slut. I stedet står den på virtuel undervisning hjemme foran computeren for langt de fleste elever.

På grund af coronarestriktionerne skal alle skolebørn i udgangspunktet fjernundervises to uger frem – med mindre restriktionerne forlænges.

“Jeg synes, skolerne har lavet nogle fornuftige planer for fjernundervisningen, hvor også forældrene har en chance for at følge med i, hvad det er, deres børn skal arbejde med”, siger Ditte Randal-Lund, leder af  Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og skal jeg sige noget om, hvilke fordele, der kan være ved fjernundervisning, så kan det være, at det giver mulighed for at gå i dybden med nogle af fagene”, siger Ditte Randal-Lund til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at der også er nogle ulemper ved online-undervisning.

“Blandt andet at børnene mister deres frikvarterer og fællesskabet med vennerne. Det gør, at det er vigtigt, forældrene sikrer, at deres barn eller børn, kan mødes med nogle få af vennerne”.

“Heldigvis er børn gode til at holde kontakten via de sociale medier”, siger Ditte Randal-Lund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undtagelser fra reglerne

Det er ikke alle skolebørn, som nu skal sidde foran computerskærmen og modtage fjernundervisning på grund af de forlængede coronarestriktioner.

Fra i dag kan elever i 0. til 4. klasse nemlig også blive nødpasset og – undervist ude på skolerne.

Tidligere var det kun forældre med såkaldt kritiske funktioner, der havde den mulighed, men nu tæller ordningen også forældre, som selv har behov for at tage afsted på arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...