Nu har Kegnæs Friskole penge til at bygge for

22. december 2022 Uddannelse

I samme år som Kegnæs Friskole fejrer sin 20-års fødselsdag begynder håndværkerne på en ny tilbygning med tidssvarende badefaciliteter og et dedikeret lokale til friskolens kreative sjæle. En stor gave til friskolens ca. 100 elever og 15 medarbejdere, der fremadrettet kan se frem til forbedrede rammer i hverdagen.

Dette lader sig gøre efter nyheden om en bevilling på 2.000.000 kroner fra ’A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal’ nåede friskolen her kort før jul.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en kæmpe dag for vores friskole. Da jeg blev ringet op og overbragt nyheden, havde jeg mest af alt lyst til at kalde alle eleverne sammen med det samme”, siger konstitueret skoleleder Marlene Jensen i en pressemeddelelse.

”Igennem flere år har vores elever, medarbejdere og skiftende bestyrelser drømt om at give badefaciliteterne på Kegnæs Friskole et løft. Nu lader det sig endelig gøre. Vi glæder os virkelig til, at kunne få tidssvarende badefaciliteter, hvorigennem vi kan styrke børnenes kropsbevidsthed og selvforståelse. Det er et vigtigt element i deres dannelse at opleve at vores kroppe er forskellige, og at de billeder der kan ses i medierne, ikke altid gengiver virkeligheden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos friskolens bestyrelse er glæden over nyheden også enorm.

”Ganske vidst er vi en populær lokal friskole, nu med landsdækkende anerkendelse efter at have været finalist ved årets Undervisningsmiljøpris. Men som en lille friskole, beliggende i et yderområde af Sønderborg Kommune, er bestyrelsen og jeg ualmindelig beærede over at blive tilgodeset og støttet af A.P. Møller Fonden. Det har en enorm betydning for en friskole som vores, at vi modtager donationer til de projekter, vi som forældredrevet friskole brænder for at udføre – til glæde og gavn for vores børn og lokalsamfund”, siger bestyrelsesformand Kieran Wandahl Lass.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi turde at drømme stort denne gang. At vi nu lykkedes med det, er ganske enkelt fortræffeligt. Kreativitet og dannelse er vigtige elementer af livet på vores friskole – og med denne udvidelse står vi endnu stærkere i fremtidens arbejde med vores børn”.

På Kegnæs Friskole er forældreengagement fundamentet for friskolens eksistens. Hver forælder deltager i én eller flere arbejdsgrupper, og det er to af disse arbejdsgrupper, der sammen med friskolens bestyrelse og ledelse, har arbejdet på at realisere drømmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der skal lyde en kæmpe tak til A.P Møller Fonden for deres støtte. Men der skal også lyde en kæmpe tak til de forældre, der har knoklet med projektet. Det er i høj grad deres fortjeneste. Nu glæder vi os til at sætte byggeriet i gang i det nye år – og hvilket år kunne være bedre end året hvor friskolen fylder 20 år”, lyder det samstemmende fra Kieran Wandahl Lass og Marlene Jensen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...