Nu kan der købes waders til eleverne på Hørup Centralskole

10. maj 2020 Uddannelse

De kan ikke gå vandet, men specialeleverne i 9. kl. på Hørup Centralskole er glade for at fiske. Og nu kan chancen for at få bid blive endnu større. Skolen har nemlig fået 4.000 kr. til indkøb af waders takket være en donation fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

”Vi har fiskestænger og grej, men mangler at kunne gå lidt ud i vandet for at gøre succesraten på vores fisketure større. Derfor vil vi gerne købe waders”, skrev pædagog Anne Birk fra Hørup Centralskole i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mejeriernes Skolemælksordning står bag legatet. Det er stiftet for at støtte fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter rundt om på landets skoler.

Stor søgning
Der var hele 350 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet i begyndelsen af maj satte sig sammen for at vurdere, og afdelingschef hos Mejeriforeningen, Jan Hermansen, glæder sig over den store søgning.

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for mange af eleverne. De 29 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til efteråret”, siger Jan Hermansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen


Sundhed og fællesskab

Mejeriernes Skolemælkslegat uddeler årligt 200.000 kroner. Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. I år er der uddelt beløb fra 1.200 kroner op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.

”Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser”, siger Jan Hermansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...