Nu skal de ældste elever møde i skole

16. maj 2020 Uddannelse

På skoler landet over arbejdes der på højtryk med at gøre klar til at tage imod de ældste årgange. Sønderborg Kommune er ingen undtagelse.

Børne- og Uddannelsesudvalget har netop godkendt en genåbningsplan, der skal være med til at sikre, at alle krav omkring hygiejne, afstandsforhold og rengøring er på plads inden mandag morgen. Planen er tilpasset lokale forhold i kommunen, men bygger på de udmeldte retningslinjer og vejledninger fra Sundhedsstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg glæder mig over at de ældste elever komme i skole og igen få glæde af det fysiske fællesskab og den normale undervisning. Med alle årgange tilbage på skolen nærmer vi os noget, der minder om hverdag, og det er der mange børn og unge, der trænger rigtig meget til.

Der er stadig en del hensyn, der skal tages, og vi følger med i de meldinger, der kommer fra sundhedsmyndighederne, så forvaltningen løbende kan tilpasse og justere planerne, efterhånden som der kommer nye anbefalinger”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i en pressemeddelelse.

En helt normal hverdag bliver det ikke. Der er stadig tale om nødundervisning både i forhold til fag og skoledagens længde. Skoledagen vil være på fem klokketimer og foregå indenfor tidsrummet 7.45 til 14, ligesom eleverne primært vil modtage undervisning i dansk, matematik og andre grundfag.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk