Nu skal det være billigere at låne til et sommerhus

28. marts 2017 Sundeved

Der er godt gang i sommerhussalget. I de første tre kvartaler sidste år blev der solgt 4.932 fritidsboliger i hele landet. Og i år er der yderligere en grund til at give drømmen om eget sommerhus en ekstra overvejelse.

Tirsdag fremsatte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) et lovforslag, der skal gøre det billigere at eje et sommerhus. Regeringen vil nemlig gøre det muligt at låne op til 75 procent af sommerhusets pris med et realkreditlån.

I dag er grænsen på 60 procent, skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Landdistrikternes Fællesråd tager man positivt imod forslaget, der betyder, at sommerhusejere ikke skal låne så mange penge i banken til en dyrere rente.

“Vi er meget glade for forslaget, som vil gøre det billigere at være sommerhusejer, sætte mere gang i markedet, gavne turismen i alle dele af Danmark og give mere arbejde til lokale håndværkere”, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...