Nu skal skolebørn i skole på fuld tid

4. maj 2021 Uddannelse

Frem til nu har folkeskolerne ikke været fuldt genåbnet, men det åbner den nyeste aftale i Folketinget op for. Regeringen og størstedelen af Folketingets partier er natten til tirsdag blevet enige om, alle landets skoleelever vende tilbage i skole på fuld tid.

I aftaleteksten står der, at genåbningen skal indføres torsdag eller hurtigst muligt derefter. Sønderborg Kommune har besluttet, at 100 procents fremmøde skal gælde fra mandag den 10. maj.

”Vi er super glade for, at alle skoleelever fysisk kan komme tilbage i skolen igen. Men vi skal også sikre os, at det sker på en ordentlig måde, så vi efterlever krav og retningslinjer for at skabe en coronasikker skolegang”, skolechef Erling Andresen pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lige nu kender vi ikke de nationale retningslinjer i forhold til afstandskrav, test med mere, og derfor venter vi to dage med at lave den fulde genåbning. Lige så snart vi har retningslinjerne i hånden, kan vi lave en god planlægning og forberedelse, så alle kommer trygt tilbage i skole og vi ikke risikerer at sætte genåbningen over styr lokalt”.

Han tilføjer, at al information om, hvordan og hvorledes eleverne kan komme 100 procent tilbage i skole, vil blive kommunikeret direkte ud til elever og forældre fra deres lokale skole på kommunikationsplatformen Aula.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den største ændring kommer for eleverne i 5. til 8. årgang, der indtil nu kun er mødt fysisk op i skole hver anden uge. De øvrige uger kunne eleverne i 5. til 8. årgang møde til udendørs undervisning eller undervisning hjemme.

Eleverne i 9. og 10. årgang har indtil nu haft fysisk fremmøde i skole med 80 procent af tiden, og nu kommer de sidste 20 procent også med.

Eleverne i 0. til 4. årgang har været i skole siden februar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...