Ny enhed i Sønderborg skal styrke SOSU-uddannelsen

3. april 2019 Uddannelse

Sammenhæng og tryghed i uddannelsesforløbet.

Mere og bedre faglig sparring. Styrket pædagogik og læringsmiljø.

Et kvalitetsløft til gavn for rekrutteringen.

Det var nogle af gevinsterne, som hjemme- og sygeplejechef Charlotte Gjørup fremhævede i forbindelse med, at hun tirsdag klippede snoren til en ny uddannelsesenhed for SOSU’erne i Sønderborg Kommune.

”Faktisk har vi i forvejen en kvalitet i vores uddannelse, som vi kan være stolte af. Vi har nogle gode forløb, som eleverne er glade for, og det er praktikvejledernes fortjeneste. Ud over vejlederne har vi elevkoordinatorerne, som hidtil alene har været tilknyttet hver deres distrikt, plejecentre eller psykiatrien. Det er de stadig, men vi samler dem nu i foreløbig én dag om ugen her på Ellegårdvej, hvor også uddannelseskonsulent Britt Kildahl er. Det giver mulighed for god faglig sparring i hverdagen og dermed et kvalitetsløft for eleverne. Men først og fremmest er det nye, at vores elever følges hele vejen af en elevkoordinator, de kender, uanset om de er på plejecenter, i hjemmeplejen, psykiatrien eller på et sygehus. Det giver en tryghed for eleverne, som vi tror på, har stor værdi”, sagde Charlotte Gjørup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Sønderborg Kommune vælger at gøre en indsats for at styrke SOSU-uddannelsen, hænger det blandt andet sammen med, at faget i disse år er i hård konkurrence med andre uddannelser om at rekruttere i små ungdomsårgange.

Samtidig bliver der flere ældre og dermed et øget behov for medarbejdere til branchen.

”Vi oplever desværre også altid et vist frafald på uddannelsen, og det håber vi at kunne imødegå ved at styrke sammenhængen og trygheden i uddannelsesforløbet”, sagde Charlotte Gjørup.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til personalet er bedre sparring, højere faglighed med god læring og pædagogik målet med den nye uddannelsesenhed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...