Ny tysk børnehave på Bomhusvej i Gråsten

18. december 2020 Gråsten
Bomhusvej 1. Foto: DSSV
Bomhusvej 1. Foto: DSSV

Fra 2024 vil børnene fra den nuværende Deutscher Kindergarten i Rinkenæs kunne tage en ny børnehave i brug. Deutscher Schul- und Sprachverein, DSSV, der er det tyske mindretals organisation med ansvar for skoler og børnehaver, har købt ejendommen Bomhusvej 1 i Gråsten, der skal om- og udbygges til en moderne børnehave til 60 børn – 15 vuggestuebørn og 45 børnehavebørn.

Med en planlagt tilbygning vil bygningsarealet komme op på i alt 530 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nuværende bygning i Rinkenæs er ikke tidssvarende og tilmed for lille til at kunne klare efterspørgslen. DSSV har i stedet for en renovering valgt at flytte børnehaven:

”Vi er meget glade for købet, der betyder, at den nye børnehave kommer til at ligge meget tæt på den tyske skole, Fördeschule,” siger Stefan Sass, der er forretningsfører for dagtilbud i DSSV.

Indtil eventuel vedtagelse af lokalplanen vil den nuværende bygning på Bomhusvej 1 blive anvendt som kontorlokaler for Fördeschule Gravensteins lærere.

Når lokalplanen er vedtaget, begynder om- og tilbygning og det forventes at projektet bliver klar til brug inden udgangen af 2024.

Bygningen på Bomhusvej 1 har tidligere husetet det lokale hørecenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk