Ny tysk børnehave på Bomhusvej i Gråsten

18. december 2020 Gråsten
Bomhusvej 1. Foto: DSSV
Bomhusvej 1. Foto: DSSV

Fra 2024 vil børnene fra den nuværende Deutscher Kindergarten i Rinkenæs kunne tage en ny børnehave i brug. Deutscher Schul- und Sprachverein, DSSV, der er det tyske mindretals organisation med ansvar for skoler og børnehaver, har købt ejendommen Bomhusvej 1 i Gråsten, der skal om- og udbygges til en moderne børnehave til 60 børn – 15 vuggestuebørn og 45 børnehavebørn.

Med en planlagt tilbygning vil bygningsarealet komme op på i alt 530 kvadratmeter.

Den nuværende bygning i Rinkenæs er ikke tidssvarende og tilmed for lille til at kunne klare efterspørgslen. DSSV har i stedet for en renovering valgt at flytte børnehaven:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget glade for købet, der betyder, at den nye børnehave kommer til at ligge meget tæt på den tyske skole, Fördeschule,” siger Stefan Sass, der er forretningsfører for dagtilbud i DSSV.

Indtil eventuel vedtagelse af lokalplanen vil den nuværende bygning på Bomhusvej 1 blive anvendt som kontorlokaler for Fördeschule Gravensteins lærere.

Når lokalplanen er vedtaget, begynder om- og tilbygning og det forventes at projektet bliver klar til brug inden udgangen af 2024.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bygningen på Bomhusvej 1 har tidligere husetet det lokale hørecenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Sydals, Frivillige

Nu skal der samles affald på Kegnæs

6. december 2021 Sydals

Skal du med Folkebevægelsen mod affald i naturen til Kegnæs og samle affald på søndag? Målet er at samle affald langs hele kysten rundt på Kegnæs, ialt ca 16 kilometer. Indsamlingen er støttet økonomisk af Miljøministeriet, hvor vi har meldt os til at lave otte indsamlinger i 2021/2022. “Vi mødes ved spejderhytten tæt på Kegnæs […]

Læs mere...