NŸD Jazz – et overflødighedshorn med super jazzmusik

24. juli 2018 Kultur

Den 24. og 25 august lukker NŸD Jazz Sønderborg op for et overflødighedshorn af spændende jazzkoncerter for enhver smag.

Med 14 koncerter fra fredag aften den 24. august til lørdag aften den 25. august er der alle muligheder for en intens festivalstemning i Sønderborg.

Fredag aften overtager NŸD Jazz Sønderborg-stafetten fra Kultur og Idrætsnatten med et brag af en koncert på Rådhustorvet. Det er Sønderborgs rytmiske ensemble, Art Ensemble Syd, der skyder festivalen i gang med et program af brasiliansk sambajazz og nogle af Brasiliens fineste musikere som gæster.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag hilser festivalen Perlegades handlende godmorgen med bigbandmusik med Sønderborgs eget Opus 2 Bigband, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Derefter går det slag i slag igennem hele dagen med blandt andet frokostjazz med Sønderborg Swingkvartet på Det Sønderjyske Køkken, friluftskoncerter i gågaden og i Sønderborghus gårdhave, samt en helt ny og stemningsfuld musikscene på plænen mellem Sønderborghus og Sportsbaren ved Løngang.

SønderborghusParken

Denne smukke lille park har, så vidt arrangørerne ved, ikke noget navn og de har har valgt at kalde den Sønderborghusparken. På programmet her er blandt andet det prisbelønnede Horse Orchestra, der har slået sit navn fast i hele Europa som et af jazzens bedste livebands netop nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et forrygende show der bringer tilskuerne langt omkring i tid og rum.

Omkring spisetid kan man nyde sin aftensmad i Husets café og gårdhave til akkompagnement af ægte sigøjnerjazz med Gypsy Galore leveret af sinti-musikere fra Tyskland.

Om aftenen er der et stort koncertprogram på Sønderborghus. Blandt andet kan man her høre en af landets netop nu hotteste jazzdivaer, nemlig sangerinden Veronica Mortensen, som er kendt og elsket for sine fremragende fortolkninger af både egne sange og jazzens evergreens.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalen sluttes af med en forrygende jamsession med et af Sønderborgs egne idoler, nemlig pianisten Steffan Grarup og hans trio.

Torsdag den 30. august fortsætter NŸD Jazz i Flensborg med flere koncerter på spillestedet Kühlhaus.

Se det fulde program på nydfestival.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...