Nydamskolen får gæster fra Afrika

10. november 2022 Uddannelse
Sønderborg har tidligere haft besøg af Nafsi-gruppen fra Kenya
Sønderborg har tidligere haft besøg af Nafsi-gruppen fra Kenya

Nydamskolen har i mange år haft kontakt til byen Asembo i Kenya, hvor skolen har haft besøg af forskellige personer fra landsbyen. Formålet med kontakten er, at både børn og voksne lærer, hvordan hverdagen er i et land hvor levevilkårene er vidt forskellig fra Danmark, skriver Sønderborg Kommune.

Fredag kommer Peter og Monica fra Asembo på besøg og er sammen med eleverne i indskolingen hele dagen. Sammen vil man sætte fokus på et af FNs 17. Verdensmål, nemlig Rent vand og sanitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne vil i løbet af dagen besøge forskellige værksteder på skolen. Der vil bl.a. være mulighed for at se en film om Kenya, besøge et kreativt værksted, og dykke ned i emnet: Rent vand, er det selvfølge?

Endelig vil der også være et værksted, hvor børnene skal have en kenyansk version af en doughnut: Mandazi. Derudover skal børn og voksne i indskolingen sammen med Peter og Monica danse, synge og høre om Kenya.

Dagen sluttes af med et sponsorløb til fordel for et vandsystem i byen Asembo.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Nordborg, Debat

Læserindlæg: Den nye Sønderborgordning er tilpasset virkeligheden

9. december 2022 Nordborg

Byrådsmedlem Jesper Larsen, Socialdemokratiet, skriver: Forleden blev en de nye kriterier for Sønderborgordningen, som støtter idræts -og fritidsliv i Sønderborg Kommune med fire millioner kroner årligt, vedtaget. De nye kriterier og den nye fordeling af penge udgør tilsammen den moderne Sønderborgordning. Det glæder mig enormt meget, at fordelingen af pengene og kriterierne nu blevet tidssvarende. […]

Læs mere...