Nye el-installatører har uddannet sig på deltid

12. marts 2019 Uddannelse

Det er langt fra alle elektrikere, der har lyst til at trække stikket til arbejdsmarkedet og vinke farvel til lønnen i to år for at videreuddanne sig til el-installatør. To år på skolebænken, og på SU, kan være svære at overskue, ikke mindst økonomisk.

Job og uddannelse på samme tid

Men for tre år siden oprettede Erhvervsakademi SydVest en tre-årig deltidsuddannelse, og fem studerende fra det første hold har netop bestået autorisationsprøven. Dermed er der kun få måneder til, de kan kalde sig autoriserede el-installatører.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På deltidsuddannelsen er man på skolen 10 dage pr. semester. Resten af studiet foregår derhjemme om aftenen og i weekenderne. Dermed har de studerende mulighed for at fortsætte deres arbejde som elektrikere, samtidig med at de videreuddanner sig og udbygger deres job- og karrieremuligheder”, siger lederen af EASV’s efteruddannelser, Jørgen Clement.

Muligheder i både Esbjerg og Sønderborg

Siden det første hold startede for næsten tre år siden, er der startet yderligere fem hold op, og det sjette er på vej. De fleste er tilknyttet EASV i Esbjerg, men det ene hold studerer på akademiets campus i Sønderborg, hvor uddannelsen også bliver udbudt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Installatøruddannelsen på teknikum i Sønderborg lukkede for mere end 10 år siden, så der har været et efterslæb på uddannede el-installatører i Sønderjylland. Det er vi med til at afhjælpe, samtidig med at vi afhjælper en generel mangel på autoriserede installatører”, siger Jørgen Clement i en pressemeddelelse.

Han vurderer nemlig, at de færreste studerende på EASV’s deltidsuddannelse ville have taget den to-årige fuldtidsuddannelse, hvis den havde været eneste mulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en udfordring at gå fra et vellønnet job som elektriker til skolebænken og to år på SU. Med vores tre-årige deltidsuddannelse kan de studerende bevare deres indtægt samtidig med uddannelsen, og det er et springende punkt for mange”, siger han.

Ville næppe tage uddannelsen på fuld tid

Jørgen Clement får opbakning til den vurdering fra Casper Møller Balle. Han er en af de studerende, der netop har bestået autorisationsprøven, og sideløbende med uddannelsen passer sit arbejde som elektriker hos virksomheden Lindpro.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tror ikke, jeg ville have taget uddannelsen, hvis ikke muligheden havde været der for at gøre det på deltid. Dels fordi det ikke ville være sjovt at skulle leve af SU i to år, dels fordi det kan være svært at holde sit faglige niveau, hvis man er helt væk fra arbejdet” forklarer han.

Men med 10 års erfaring som elektriker ville Casper Mølle Balle gerne efteruddanne sig.

“Det er jo ikke sikkert, jeg har lyst til at trække kabler, til jeg skal på pension, og efteruddannelsen som autoriseret el-installatør åbner helt sikkert for andre og flere jobmuligheder,” siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

EASV udbyder uddannelsen den tre-årige efteruddannelse til el-installatør i både Esbjerg og Sønderborg, og holdene bliver oprettet efter, hvor søgningen er størst. Det er især inden for byggeri og offshore, at der er stor efterspørgsel på de autoriserede installatører.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. marts 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere overvismand tegner et billede af SVM-regerings politi

27. marts 2023 Politik

Mandag den 3. april kommer tidligere formand for det økonomiske råd, professor Christen Sørensen, til MultiKulturhuset i Sønderborg. Den tidligere overvismand vil på et møde, som finder sted i tidsrummet 16:00-18:00, tegne et billede af SVM-regeringens politik – set i lyset af den styrke, de udfordringer og de problemer den danske økonomi står overfor i […]

Læs mere...