Nye initiativer på Det Blå Gymnasium afsløret til Åbent Hus

26. januar 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det Blå Gymnasium i Sønderborg var torsdag aften fuld af 8. og 9. klasses elever og deres forældre, som var kommet til Åbent Hus for at opleve og blive klogere på gymnasiet, inden de unge om kort tid skal vælge ungdomsuddannelse.

Aftenen begyndte med livestreaming fra skolens eSports-lokale mens rektor Dorthe Milling Stjernholm bød velkommen. Herefter fortalte underviserne Carina Pedersen og Palle Engelbreth om uddannelsen fint suppleret af elevambassadørerne Anna og Julie.

Elevambassadørerne Anna og Julie siger:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget glade for at gå på Det Blå Gymnasium, fordi der er et godt sammenhold blandt os elever, og vi laver en masse sjove ting sammen som fx fester, koncerter og sport, men også fordi vi har nogen spændende fag med nogle dygtige undervisere, som lærer os en masse, som vi kan bruge, når vi skal læse videre.”

Det var gymnasiets elever som viste rundt og fortalte om det sociale liv og faglige indhold i hverdagen på skolen, mens undervisere havde små undervisningsforløb inden for det økonomiske, samfundsvidenskabelige og sproglige område. I kantineområdet svarede studievejlederen og undervisere på spørgsmål om de forskellige spændende studieretninger, fag og de mange muligheder for en videregående uddannelse, som Det Blå Gymnasium giver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gæsterne kunne også høre om en række nye initiativer fx er flere eSports-lokaler ved at blive etableret. De skal anvendes til sociale såvel som faglige aktiviteter bl.a. klasse-turneringer og undervisning i kommunikation, sprog og ledelse. I det nuværende eSports-lokale kunne man opleve 15 af gymnasiets elever game og der blev også fortalt om eSport.

”Vi håber, at familierne har fået mulighed for at danne sig et indtryk af hvad Det Blå Gymnasium kan tilbyde. De skal vide, at vi er meget optagede af de unges faglige udvikling såvel som deres almene dannelse og sociale liv. Hvis der skulle være nogen, som ikke havde mulighed for at deltage, er man altid velkommen til at ringe til os og aftale tid til en snak og en rundvisning på skolen”, siger rektor Dorthe Milling Stjernholm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Info om den nye gymnasiereform

Det Blå Gymnasium er godt i gang med at føre gymnasiereformen, som blev indført sidste år, ud i livet. Når man søger ind på gymnasiet, skal man ikke længere vælge en bestemt studieretning, nu begynder alle elever med et tre måneders grundforløb. Det er først, når grundforløbet er overstået, og eleverne har valgt studieretning, at de endelige klasser kan dannes.

Der er allerede i grundforløbet prøver, da det er obligatorisk med prøve i de to flerfaglige forløb – Økonomisk grundforløb og Almen sprogforståelse. Derudover har eleverne fået faget informatik C og endelig arbejdes der med cases og projekter, hvor der er virkelighedsnær fokus på innovation og problemløsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...