Nye og tidligere dimittender fik legater og donationer for i alt 100.000 kroner

7. juli 2018 Uddannelse

Fonde, virksomheder og foreninger uddelte i alt 100.000 kr. til dimittender og tidligere elever i forbindelse med dimissionen på Det Blå Gymnasium. Fejringen af studenterne på Det Blå Gymnasium er altid noget særligt, men den blev ekstra god for 18 unge mennesker – heraf 12 af årets dimittender og seks tidligere elever, der alle modtog et rejselegat eller en donation, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

Fonden for HK Samuelsen Shipping & International Spedition, Anne Marie & Jørgen Jensens legat, Sydbank, Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende, Jyske Bank, Ernst & Young, Danske Bank, HK Sydjylland og Business College Syds Personaleforening var blandt de glade givere.

Fem dimittender modtog et legat på 5000 kr. fra Fonden for HK Samuelsen Shipping & International Spedition til et praktikophold i en virksomhed i udlandet i Tyskland eller England: Jonas Lorentsen (EM Group GmbH, München), Tobias Wrang (TP Group UG, München), Magnus E. Jensen (Nordic Nutrition UG, München) og Mette Kirk Jensen som skal arbejde på et advokatkontor i London.

Mikkel Korn Frederiksen, der dimitterede fra gymnasiet i 2013, modtog et legat på 10.000 kr. fra Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Spedition til et studieophold på Columbia University i New York. Mikkel studerer finansiering og regnskab på CBS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dimittend Rasmus Juhl modtog et legat på 10.000 kr. fra Sydbank. Beløbet skal bruges til et praktikophold i London i virksomheden Honeyrose Bakery Ltd.

Rasmus Backman, der dimitterede i 2017, modtog 5000 kr. fra Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende. Legatet skal bruges til et praktikophold i hos Daimler AG, Stuttgart som led i erhvervsuddannelse.

Lars Petersen, der dimitterede i 2014, modtog et legat på 10.000 kr. fra Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et studieophold i USA på San Diego State University. Lars studerer Financial Management and Services på Erhvervsakademiet i Aarhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christian Kaad dimitterede i 2012, og han modtog et legat på 10.000 kr. fra Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til en 2-årig kandidatuddannelse på University of New South Wales i Sydney, Australien. Christian læser til bygningsingeniør på Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

Frederikke Ravn Jensen, der dimitterede fra Det Blå Gymnasium i 2015, modtog et legat på 20.000 kr. fra Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et studieophold på Swimburne University of Technology i Malaysia. Frederikke er i gang med en bachelor i Business Economics and Administration Management på Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julie Petersen, der dimitterede i 2014, modtog et legat på 5.000 kr. fra Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et praktikophold i London. Julie studerer Design & Business på Erhvervsakademi Sydvest.

Anne Marie og Jørgen Jensens legat uddeler 3000 kr. til en flittig og dygtig elev. Prisen gik til dimittend Emil Lundquist, der fik det højeste gennemsnit og samtidig er en god kammerat.

HK Sydjylland uddeler 2000 kr. for titlen som ”Skolens bedste kammerat”. Prisen gik til dimittend Caroline Klaris, bl.a. for hendes indsats som formand for festudvalget.

Dimittend Jacob Lautrup modtog fra Danske Bank en donation på 1000 kr., Maria Jonstrup modtog fra Jyske Bank en donation på 500 kr., og dimittend Katrine Nielsen modtog fra Ernst & Young en donation på 500 kr.

Personaleforeningen uddeler ligeledes et legat på 1000 kr. til en elev, der har haft fokus på det sociale liv på skolen. Det gik i år til dimittend Jacob Theil Jørgensen, der har været formand for skolens fredagsbar.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...