Nye regler for Coronapasset

2. juli 2021 COVID-19

Fra og med i går, torsdag, giver en negativ PCR-test et gyldigt coronapas i Danmark i 96 timer efter testen er foretaget. Gyldigheden for en negativ antigentest fastholdes på 72 timer.

Reglerne for coronapas til børn er også ændret fra og med torsdag, så alle børn under 16 år nu er undtaget for at skulle vise coronapas. Indtil i dag har det kun været børn under 15 år, der var undtaget for at skulle vise coronapas, skriver Sundhedsministeriet torsdag aften i en pressemeddelelse

Også EU-forordningen om det europæiske coronapas er trådt i kraft den 1. juli. Det betyder, at alle EU- og Schengenlande nu skal anerkende det europæiske coronapas. Den danske coronapas-app fungerer som det europæiske covidcertifikat, hvis man er testet negativ, er vaccineret eller tidligere smittet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgere, der ikke bruger app’s kan hente dokumentation på Sundhed.dk for vaccination, testresultat eller tidligere smitte. Det gælder også ved rejser i EU- og i Schengenområdet.

Læs mere om det europæiske coronapas på Coronasmitte.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...