Nye regler for Coronapasset

2. juli 2021 REGIONALT

Fra og med i går, torsdag, giver en negativ PCR-test et gyldigt coronapas i Danmark i 96 timer efter testen er foretaget. Gyldigheden for en negativ antigentest fastholdes på 72 timer.

Reglerne for coronapas til børn er også ændret fra og med torsdag, så alle børn under 16 år nu er undtaget for at skulle vise coronapas. Indtil i dag har det kun været børn under 15 år, der var undtaget for at skulle vise coronapas, skriver Sundhedsministeriet torsdag aften i en pressemeddelelse

Også EU-forordningen om det europæiske coronapas er trådt i kraft den 1. juli. Det betyder, at alle EU- og Schengenlande nu skal anerkende det europæiske coronapas. Den danske coronapas-app fungerer som det europæiske covidcertifikat, hvis man er testet negativ, er vaccineret eller tidligere smittet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgere, der ikke bruger app’s kan hente dokumentation på Sundhed.dk for vaccination, testresultat eller tidligere smitte. Det gælder også ved rejser i EU- og i Schengenområdet.

Læs mere om det europæiske coronapas på Coronasmitte.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...