Nyt børnehus på vej på Bonderosevej – med plads til 120 børn

13. august 2020 Uddannelse

Hørup og Høruphav er populære blandt børnefamilier og der er et stigende antal af familier med små børn. Børne- og Uddannelsesudvalget har netop godkendt et skitseprojekt for et nyt og større børnehus. Det nye børnehus bygges med udgangspunkt i kommunens bygninger på Bonderosevej, i dag kendt som Bygadens Børnegård, samt et uudnyttede areal på Bonderosevej.

Den nye institution giver plads til 120 børn i alderen 0-6 år og dermed kan Tangsmose Børnehave, der i dag er en mindre børnehave i slidte bygninger, lukkes. I det nye børnehus bliver der også plads til gæstedagpleje og legestue for områdets dagplejebørn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kløverløkke Børnehave bevares.

Foran ligger nu et proces, hvor der ikke bare skal laves nye fysiske rammer, men hvor medarbejdergrupper og forældre vil blive inddraget i at skabe en ny fælles kultur, der udspringer af de to institutioner, som flyttes sammen.

“Jeg er overbevist om, at det er en rigtig god løsning, vi har fundet i Hørup. Den nye struktur, hvor vi samler flere børn under samme tag, giver os mange flere muligheder for at skabe mere kvalitet for det enkelte barn. En af de vigtigste fordele er, at vi især i ydertiderne – altså tidligt om morgenen og sidst på eftermiddagen, har mulighed for at sikre en bedre normering, en større fleksibilitet og mere holdbare løsninger til glæde for børnene, men også for personalet, der ikke risikerer at stå alene tilbage sidst på dagen, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både forældre og medarbejdergrupper vil blive inddraget i skabelsen af områdets nye børnehus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicom er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...