Nyt udvalg sætter fokus på overgangen mellem uddannelse og arbejdsliv

8. november 2022 REGIONALT

Regionsrådet vedtog på sit møde mandag 31. oktober at nedsætte et særligt udvalg med fokus på at sikre sammenhæng og gode overgange mellem uddannelser og arbejdsliv for studerende på sundhedsuddannelserne.

Udvalget skal beskæftige sig med sammenhængen mellem studie- og arbejdsliv, og hvordan sygehuse og uddannelsesinstitutioner sammen skaber gode overgange fra uddannelserne til den kliniske praktiske hverdag, som de studerende møder på sygehusene under praktikophold og som nyuddannede i deres første job.

Hvert år starter flere end 2.000 studerende i Region Syddanmark på en uddannelse, som er rettet mod sundhedsvæsnet. Som en del af uddannelsen er alle disse studerende i praktik mindst én gang på et af regionens sygehuse.

Derfor er gode praktikforløb og en god start på arbejdslivet afgørende for udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen, hvor den demografiske udvikling kalder på flere sundhedsfaglige medarbejdere, i takt med at der bliver flere ældre borgere.

”Sygehusene løfter en stor og vigtig uddannelsesopgave. Vi ønsker at skabe de bedste rammer for studerende og nyuddannede, så de får en god start på deres arbejdsliv og får lyst til at blive i faget og fortsætte karrieren i sundhedsvæsenet”, siger regionsrådsformand og formand for udvalget Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De områder, som udvalget særligt vil sætte fokus på, er blandt andre sammenhængen mellem uddannelsesinstitutionernes teoretiske undervisning og den praktiske, kliniske hverdag på sygehusene, rammerne for gode og praksisnære praktikophold og rammerne for en god start på arbejdslivet som nyuddannet.

Derudover vil udvalget se på frafaldet af studerende på sundhedsuddannelser og rammerne for, at elever og studerende bliver forberedt på et arbejdsliv i en tværfaglig og døgnbemandet hverdag i sundhedsvæsenet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk