Økonomiaftale betyder mindre pleje til sygehuspatienter

9. juni 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Region Syddanmark bevarer skindet på næsen, efter at Danske Regioner og regeringen torsdag nåede til enighed om en økonomiaftale for 2017, men som en tilbagevendende begivenhed skal der udføres to procents mere behandling for pengene, og det kommer reelt til at ramme patienterne som nedskæringer, mener Kirsten Nikolajsen, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på OUH ifølge Fyens Stiftstidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi står hvert år og råber, at ulven kommer, men det er, som om de ikke rigtig tror på os. Personalet er så pressede, at der skal prioriteres endnu hårdere, hvis de skal løbe stærkere”, siger hun med henvisning til, at to procents effektivisering også er regnet ind i tidligere års økonomiaftaler.

Region Syddanmark forventer, at der på baggrund af aftalen ikke vil komme besparelser i 2017, som der gjorde i april i år, hvor regionsrådet vedtog besparelser på regionens sygehuse for 167 millioner kroner. Men det er altså med den forudsætning, at sygehusene igen kan lave endnu mere behandling for de samme penge.

Helt konkret vurderer Kirsten Nikolajsen, at der vil blive skåret endnu hårdere i plejeopgaverne, end der allerede bliver gjort ude på afdelingerne. Patienter vil få mindre hjælp til eksempelvis personlig pleje som hygiejne, og smertelindring, og det vil være sværere at få tid til samtaler med patienter og pårørende.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk