Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt og ikke alene i de fire store uddannelsesbyer i Danmark.

Økonomiudvalget skal på mødet i den kommende uge drøfte, hvordan Sønderborg Kommune kan tiltrække flere uddannelser og uddannelsespladser til området input til, hvordan der kan laves en analyse sammen med uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at tiltrække flere uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Balance Danmark, hvor borgmester Erik Lauritzen er bestyrelsesmedlem, har de seneste år fået lavet flere analyser, som peger på gode effekter af at flytte uddannelser til byer uden for de fire store byer i Danmark.

“Vi har lige nu en regering, som siger, at uddannelser skal spredes ud i landet og derfor skal vi have afdækket, hvad det er for uddannelser, vi realistisk kan gå efter”, har borgmester Erik Lauritzen tidligere sagt til SønderborgNYT.

Når det gælder ingeniører, så er Sønderborg godt dækket ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det skal være andre typer uddannelser og de må også gerne henvende sig til kvinder”, sagde borgmesteren.

Direktionen har arrangeret en besøgsrunde i april-maj med besøg på de enkelte uddannelsesinstitutioner med deltagelse af borgmester, vicekommunaldirektør og direktøren for Arbejdsmarked og Integration. Formålet med besøgene er at få input til en samlet plan for, hvordan der kan tiltrækkes nye uddannelser.

I forbindelse med Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad Bek’s besøg i Sønderborg sidst i marts har borgmesteren sendt et brev til ministeren for at gøre opmærksom på Sønderborg Kommune, som et godt sted at placere flere uddannelser fremadrettet. I brevet nævnes eksempler på uddannelser, som kan placeres i Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...