Økonomiudvalget skal tage stilling til skolernes ferier og fridage

18. oktober 2018 Uddannelse

Økonomiudvalget skal på udvalgsmødet på onsdag tage stilling til skolernes ferier og fridage, så der kan laves en plan for, hvordan de skal lægges. Herefter skal indstillingen endeligt godkendes i Byrådet.

Undervisningsministeriet fastsætter tidspunktet for sommerferiens begyndelse og kommunen fastsætter placering af skoleårets øvrige ferier og fridage.

Forvaltningen har lavet to forslag til ferieplan for folkeskolen i Sønderborg Kommune for skoleåret 2019/2020.

Forskellen på de to forslag er:

Artiklen fortsætter under annoncen

I forslag 1 er 1. skoledag efter sommerferien mandag den 12. august, Grundlovsdag er en fridag og juleferien ligger fra lørdag den 21. december til torsdag den 2. januar.

I forslag 2 er 1. skoledag efter sommerferien tirsdag den 13. august, Grundlovsdag er en fridag og juleferien ligger fra lørdag den 21. december til onsdag den 1. januar.

De nævnte dage er inklusive.

De to forslag har været til udtalelse i skolebestyrelserne. Ved høringsfristens udløb var der kommet 15 høringssvar. 15 skoler anbefaler forslag 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Argumenterne er meget enslydende, og de fleste går på start en hel uge efter sommerferien og en længere juleferie.
  • Sætter forældre i dilemma at starte en tirsdag.
  • At 2. januar er tidligt at starte efter nytår.
  • Det vurderes, at man hellere vil have en enkelt skoledag i første uge efter nytår end to, når alternativet er trætte elever der ikke er undervisningsparate.

Børne- og uddannelsesudvalget besluttede den 27. november 2007, at antallet af skoledage over en årrække i gennemsnit skal være minimum 200 skoledage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge forslag er på 200 skoledage.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget sendte forvaltningens sparekatalog videre til Byrådet

17. august 2022 Politik

På onsdagens møde i Økonomiudvalget godkendte politikerne det katalog over sparemuligheder, som forvaltningerne har sat sammen og nu bliver det sendt videre til Byrådet, som skal beslutte, hvor det præcis er, der skal skæres ned. “Nu er det så op til de forskellige partier at finde frem til de konkrete besparelser, som er nødvendige for […]

Læs mere...