Ønsker mere smidig specialskole-kørsel

17. august 2015 Sundeved

Læserindlæg fra en mor til et barn i specialskole:

(SønderborgNYT har navn, nummer og adresse på kvinden bag indlægget. Hun ønsker at være anonym).
Det omhandler Sønderborg kommunes svigt til børn med handicap. En åndsvag regel de har lavet om pr. 1. august og jeg har gjort alt for at spørge dem pænt, om den kan laves om, men får et hårdt nej med det samme og de er ikke til at rokke med!
Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg sidder her søndag og frygter for dagen i morgen.skole
 Mit barn har haft sin første uge på specialskole.
 Sønderborg Kommune tilbyder transport til og fra skole, hvilket jo er fantastisk. Men en ny regel – trådt i kraft pr 1. august – gør at busserne kun henter børnene på deres folkeregisteradresse.
Artiklen fortsætter under annoncen

Mit barn skulle så have den skæbne at mor og far ikke kunne bo sammen og det i sig selv er hårdt nok for et barn med vanskeligheder.
 Men nu skal mit barn til at gå med sin far hver morgen hjem til mig, for at bussen kan samle ham op. Ligeledes hver eftermiddag skal mit barn være usikker på, om det nu er mor eller far der står ved mor og henter.
Det forvirrer mere end nødvendigt og giver en rigtig dum start i folkeskolen.
Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke kun mig der sidder tilbage med disse tanker – andre skilsmisseforældre har det også sådan og jeg synes det er forfærdeligt. Det er måske en lille ting for “almindelige” mennesker, men det er en utrolig stor og vigtig ting for de små børn, som skal have en tryg start i folkeskolen.
Erik Lorenzen tager ansvaret for beslutningen om specialskole-kørsel.

Erik Lorenzen tager ansvaret for beslutningen om specialskole-kørsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformanden svarer

Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorezen svarer, at et enigt byråd har bestemt, der tilbydes kørsel mellem hjem og skole. Og hjemmet er det sted, hvor barnet bor og har adresse.

“Hvis det handler om forældre med fælles forældremyndighed, så kan barnet sagtens hentes hos den anden forælder. Men så skal det være daglig og i mindst det halve af skoleåret”, siger Erik Lorenzen til SønderborgNYT.

Altså skal forældre, der laver en såkaldt deleordning, selv sikre den unge køres i skole fra den adresse, der ikke er folkeregisteradresse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis der skulle laves fleksible ordninger, så vil det blive problematisk at planlægge kørslen”,. siger Erik Lorenzen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 112, Sundeved

Brand ved skolen i Vester Sottrup

25. juli 2021 112

Søndag formiddag blev Brand og Redning kaldt til en brand ved skolen i Vester Sottrup. “Der var ild i nogle paller udenfor bygningerne”, siger en læser til SønderborgNYT. Indsatsleder Pia Hamann fra Sønderborg Brand og Redning siger til at SønderborgNYT, at Brand og Redning har været ved skolen og også, at det er politiet, der […]

Læs mere...