Omfattende hærværk på golfklubbens greens

Roundup blandet i gødning har haft uhyggelige konsekvenser for alt organisk liv på greenen. Privat foto
Roundup blandet i gødning har haft uhyggelige konsekvenser for alt organisk liv på greenen. Privat foto
14. oktober 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Benniksgaard Golf Klub, der i år kunne fejre 25 års jubilæum, er i perioden fra juli til slutningen af august blevet ramt af omfattende hærværk, der har forårsaget voldsom beskadigelse af banens greens. Skaderne og følgeomkostningerne løber op i over 100.000 kroner, og det er meget for en golfklub, når det ikke er muligt at tegne forsikring, der dækker hærværket.

Undersøgelser viser, at der er blandet Roundup i store mængder i den flydende gødning, der anvendes til at få græsset til at gro på greens. Blandingen af gødning og Roundup har været en giftig cocktail, så nu går greenkeeperen i gang med at genoprette arealerne. Det betyder, at normale greens er lukket, og der spilles til vintergreens, skriver golfklubben i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hærværket er meldt til politiet og vi afventer deres undersøgelser. Vi kan kun gisne om motivet for sådan en handling. Et stort genopretningsarbejde er gået i gang i samarbejde med vores normale gødningsleverandør”, siger klubbens formand Finn L. Nielsen.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...