Onsdag hører SDU-ansatte i Sønderborg om de kan blive i jobbet

6. april 2016 Uddannelse

Onsdag får medarbejdere på Syddansk Universitet vished om, hvorvidt, der er usikkerhed om deres job på SDU i fremtiden.sdu

Det er nemlig dagen, hvor universitetets rektor Henrik Dam taler højt om de besparelser, universitetet vælger at gennemføre som konsekvens af regeringens nedskæringer på uddannelse og forskning med Finansloven for 2016.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universitetet, der har et samlet budget på 3,2 milliarder kroner, skal blandt andet spare to procent om året frem til 2019 som følge af regeringens omprioriteringsbidrag, der også rammer uddannelsesinstitutionerne.

I en intern mail til medarbejdere fra ledelsen, som Fyens Stiftstidende er blevet bekendt med, skulle det svare til cirka 122 millioner kroner i mistet uddannelsesindtægter, når besparelserne er fuldt rullet ud om i 2019.

Kan ramme flere byeralsion1

Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Universitet har adresser flere steder i landet udover den på Campusvej i Odense. I alt seks campusser er det vokset til. De fem andre findes i Esbjerg, Kolding, Købehavn, Slagelse og Sønderborg.

Og det er langt fra sikkert, at besparelserne er ligeligt fordelt mellem alle universitets adresser. Men det vides endnu ikke. For det er først i morgen medarbejdere på SDU officielt får besked om besparelserne, efter bestyrelsen på deres møde den 4. april har godkendt ledelsens plan.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk