Opgiver målet om at inkludere 96 pct. af eleverne i folkeskolen

10. maj 2016 REGIONALT

Det har skabt hverdage med skrig og skrål flere steder i landet, og nu dropper regeringen målet om at inkludere 96 procent af eleverne i folkeskolen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 51)

Det er en af skolernes største hovedpiner og en kilde til frustration hos mange forældre: Den meget omdiskuterede inklusion i folkeskolen.

Og nu dropper regeringen målsætningen om, at 96 procent af alle skolesøgende elever skal inkluderes i den almindelige folkeskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det erfarer TV 2.

Det sker dagen før regeringens eget ekspertudvalg, der har set indsatsen for inklusion efter i sømmene, kommer med netop den anbefaling.

Ligeværd i Sønderborg har kæmpet flere kampe for inklusionsbørn.

Ligeværd i Sønderborg har kæmpet flere kampe for inklusionsbørn.

Vi anbefaler, at man tænker anderledes fremover, for den indsats giver ikke mening mere, siger formand for ekspertgruppen Claus Hjortdal, der onsdag afleverer en rapport til regeringen, tirsdag aften til TV 2.

Inklusion:

Det var et bredt flertal i Folketinget, der i 2012 satte et mål om, at 96 procent af alle skolebørn i 2015 skulle modtage almindelig undervisning.

Det betød, at 10.000 specialbørn skulle over i almene folkeskoleklasser.

Formålet var, at flere børn fik en hverdag med et fællesskab i folkeskolen frem for at blive ekskluderet i specialklasser.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk