Oplev Romeo og Julie i nutidens verden

19. februar 2015 Gråsten

Eleverne på Rinkenæs Efterskoler arbejder med en tekst, der er skrevet William Shakespeare i år 1595.

Det hele er gennemskrevet af eleverne selv og kulminerer på onsdag klokken 19:00, hvor scenetæppet bliver løftet og premieren tager sin begyndelse. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/02/images-4.jpg” alt=”rinkenæs efterskole” width=”225″ height=”225″ />

Og så er der to forestillinger mere torsdag.

En klokken 10:00 om formiddagen og en om aftenen klokken 19:00

Det er gratis at komme ind. Man dukker bare op.

Mere nutidig Romeo og Julie

Nu 420 år efter Shakespeare satte sidste punktum og en masse genopførsler og omskrivninger har Romeo gjort sit indtog på Rinkenæs Efterskole. Fra nu af arbejdes der med alt lige fra, det traditionelle sang og skuespil til det mindre synlige, men mindst lige så vigtigt: Kulisser, kostumer, lyd, lys og make-up.8342cc8053

Alt sammen skal fungere i en symbiose for at ende ud i et fantastisk stykke, hvor det er moderniseret med alt lige fra, at sproget er nutidigt, til at man har pistoler og at rollerne sms’er til hinanden.

“Men selvom vi har moderniseret det, har vi stadig været tro mod den oprindelige tekst”, skriver efterskole-eleverne Sanne Kuhrt og Jeppe Poulsen i en pressemeddelelse.

Julies far ønsker stadig, at hun skal gifte sig med Paris. Oprindeligt var han adelsmand af fyrstens slægt, men i denne omgang er han blevet til en succesfuld forretningsmand.

Ved balkonscenen har man beholdt de oprindelige replikker, så man kan drømme sig tilbage til Verona og høre Romeo være fuld af kærlighed og fornemme, hvor gammelt det er.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk