Oplevelses-praktikanterne siger farvel til Universe

8. august 2015 Uddannelse

Fredag formiddag var en helt særlig dag for de ni oplevelsespraktikanter fra tre beskyttede værksteder i Sønderborg Kommune og Jobcenter Sønderborg, der i seks uger har serviceret gæsterne på Universe. Praktikopholdet er slut for denne gang, og det blev fejret med taler, gaver og krammere på Universe, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. Artiklen fortsætter under annoncen

jpeg”>download (1)

Dagen startede med fotografering. Billederne skulle bruges til et sæsonkort, som alle praktikanterne fik som gave af Universe for deres bidrag til at give gæsterne på Universe en god oplevelse. Efter fotograferingen var der kaffe, kager, taler og fælles hygge. Og der var flere gaver på vej.

Pia Bech Mathiesen, direktør for Universe, var den første til at dele roser ud.

“Jeg vil gerne sige tusind tak for jeres indsats. Vi har haft en travl sæson, det ved I alt om. Og jeres bidrag har været helt uvurderligt. I har virkelig været med til at give gæsterne på Universe en god oplevelse. Hvis vi skal have udviklet turismen på Nordals, så skal vi sætte mange projekter i søen, og dette projekt er en vigtig brik i det puslespil, vi skal have lagt. Jeg håber, det er starten på noget nyt og godt, som flere end Universe kan få gavn af. I har bidraget med

Pia Bech Mathiesen

Pia Bech Mathiesen

smil og livsglæde, som vi aldrig kan få nok af. I har meget hurtigt fanget den særlige Universe-ånd. Af hjertet mange tak for indsatsen”, sagde en nærmest bevæget Pia Bech Mathiesen.

De ni praktikanter kommer fra Østerlund-Værkstedet, Naturværkstedet, Alssund-Værkstedet og Jobcenter Sønderborg. Jan Ottesen, leder af Østerlund-Værkstedet og Naturværkstedet, har været kontaktperson for værkstedsbrugerne, mens de har arbejdet i Universe. Jan var stolt på vegne af de unge mennesker.

“I er vokset en halv meter i den tid, I har været her. Jeg har kun fået gode og positive tilbagemeldinger og I har fået stor anerkendelse. Jeg tror aldrig, I vil glemme jeres oplevelser her på Universe. Nu må vi se, hvad fremtiden bringer”, sagde Jan Ottesen.

Ros fra flere

Socialpædagogisk konsulent i Sønderborg Kommune, Dorthe Bay Bennedsen, havde også en gave med til oplevelsespraktikanterne. De fik et diplom, som bevis på, at de har arbejdet på Universe i seks uger.

“På værkstedernes vegne vil jeg gerne sige tak for jeres indsats. I bruger det, I har lært på værkstederne her på Universe. Det har været dejligt at opleve”, sagde Dorthe Bay Bennedsen.

Endnu en gave blev uddelt af Bodil Agnethe Nielsen, HR-chef på Universe.

Timeglas i gave.

Timeglas i gave.

“I skal have en mulepose og et lille timeglas. Timeglasset symboliserer den gode tid I har tilbragt på Universe”, sagde Bodil Agnete Nielsen, der også spurgte oplevelsespraktikanterne, hvad deres bedste oplevelse havde været.

Det var der mange bud på. De gennemgående ord var fantastisk, topnice, supergodt, fint og spændende.

Steffen Holmberg formulerede sin oplevelse således: “Det er det mest fantastiske, der er sket for mig. Jeg har haft et meget godt samarbejde med alle dem, jeg har samarbejdet med. Alt har været godt”.

Leif Thomsen fra Jobcenter Sønderborg har været holdleder for praktikanterne i de seks uger på Universe.Universe

“Det har været en fornøjelse at være sammen med jer. I har bare kørt på, og min opgave har nærmest været at stoppe jer, så I ikke har påtaget jer for meget. Som nu for eksempel Dan, der møder op flere timer før arbejdstiden begynder”, sagde Leif Thomsen med et glimt i øjet. Han havde en gave med til Universe som tak for et rigtig godt samarbejde. Det var et gruppebillede af praktikanterne i den grønne uniform.

Nu skal projektet evalueres og drøftes af politikerne i Sønderborg Kommune. At erfaringerne har været gode, er der vist ikke megen tvivl om.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk