Opskrift: Undgå at brænde andet end ukrudt af med ukrudtsbrænderen

25. april 2013 Uncategorized

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at der hvert år opstår omkring 400 brande fordi ukrudtsbrændere er kommet for tæt på tørt græs, buskads, bygninger eller bilen i indkørslen. Ufornuftig omgang med en gasbrænder kan føre til både materielle skader og personskader i form af forbrændinger.

Så budskabet er klart:

Fjern ukrudt uden ulykker. Og det gør du sådan her:

Ukrudtet skal kun opvarmes meget kortvarigt, så fordamper vandet i planten. Hvis man brænder løs på planterne, til de forkuller, er der større risiko for ulykker – og desuden kommer ukrudtet igen og igen, fordi rødderne overlever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover at bruge brænderen rigtigt og sørge for, at jorden er fugtig, skal du sørge for, at du har vand til slukning i nærheden. Det er også en god ide at fjerne gasflasken eller gasdåsen, når brænderen ikke er i brug.

Opskrift

Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen giver i fællesskab følgende gode råd til sikker og korrekt brug af ukrudtsbrændere:

•Ukrudtet skal svitses, ikke brændes

•Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning

•Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk

Artiklen fortsætter under annoncen

•Hold øje med glemte gløder

•Forlad aldrig en tændt eller varm brænder

•Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug

•Tjek at ukrudtsbrænderen har DG-mærke

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...