Østeuropæere er flittige gæster i Hotel Gitterly

28. juli 2013 Uncategorized

Antallet af udenlandske fanger i de danske fængsler og arresthuse har aldrig været større. Det viser en opgørelse, som Kriminalforsorgen har foretaget.

I gennemsnit har der hver dag siddet 387 østeuropæere bag tremmer, hvilket er en stigning på 18 procent siden 2011. Samtidig udgør gruppen nu næsten en tiendedel af de indsatte i danske fængsler og arresthuse, skriver Politiken.

Sønderborg Arrest har konstant Østkriminelle i cellerne.

Sønderborg Arrest har konstant Østkriminelle i cellerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Østeuropæerne er defineret som borgere fra de tidligere kommunistiske stater, og det er borgere fra især Rumænien og Litauen, som indtager de øverste pladser på Kriminalforsorgens liste over antal indsatte fordelt på statsborgerskab. Tendensen bekræftes af arrestforvarer Per Schultz i Arresthuset i Sønderborg, som har plads til 26 indsatte.

– 16 af pladserne er besat af polakker og litauere, som er den største gruppe, og det er især indbrudstyveri, som er årsag til opholdet her, siger arrestforvareren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 112, Sønderborg

Brand i kælderen i boligblok

30. juli 2021 112

Omkring 23:30 blev Sønderborg Brand og Redning torsdag kaldt ud til en brand i en boligblok i Ringgade i Sønderborg. “Der var ild i en tørretumbler i kælderen og alle beboere i opgangene blev evakueret”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at branden hurtigt blev slukket. “Så her klokken oo:20 er alle […]

Læs mere...