På lørdag er der Åbent Hus på SDU i Alsion

30. januar 2018 Uddannelse

Til Åbent Hus på SDU på lørdag fra 9-16 kan kommende studerende finde svar på de store spørgsmål, de har til deres uddannelsesvalg og blive klogere på, hvad det testbaserede optag betyder for muligheden for at blive optaget på deres drømmestudie. Det gælder både for bachelor- og kandidatuddannelserne.

“På SDU tager vi de unges store spørgsmål til valg af uddannelse seriøst. Derfor opfordrer vi ansøgere til at besøge SDU og møde de studier, de overvejer at søge ind på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil gerne møde dem og hjælpe dem med at finde svar på de spørgsmål, de må have til studiet, og lade dem snuse til miljøet og rammerne”, siger SDUs studiechef Annette Lund i en pressemeddelelse.

På dagen er der mulighed for, at interesserede unge kan høre om SDU’s testbaserede optag, som i år kan tilbydes på næsten alle SDU’s uddannelser, hvis man søger via kvote 2.

“Vi opfordrer derfor også ansøgere, der har et højt karaktergennemsnit til at søge optagelse i kvote 2. De vil automatisk blive optaget gennem kvote 1, hvis deres gennemsnit er højt nok, men ved at deltage i prøven forbedrer de chancen for at blive optaget på deres drømmestudie”, siger Annette Lund.

Forsmag på uddannelsen

Til Åbent Hus er alle velkomne i universitetets bygninger på Alsion, hvor man kan møde studerende, undervisere og studievejledere og få en forsmag på SDU’s uddannelser, herunder også de nye internationale Civilingeniør- og Diplomingeniøruddannelser i Elektronik, som har opstart til sommer.

Der vil være en række aktiviteter på dagen og mulighed for at få svar på spørgsmål om SDU’s testbaserede optag. Man kan også få gode råd om boligsøgning, studieliv og muligheden for at læse et semester i udlandet.

Fakta:

På alle SDUs bacheloruddannelser skal kvote 2‐ansøgere til en optagelsesprøve til uddannelserne:

  • Diplom- og civilingeniør i Electronics (Elektronik)
  • Civilingeniør i Innovation and Business
  • Diplom- og civilingeniør i Mechatronics (Mekatronik)
  • Erhvervsøkonomi, HA – International Economics and Business Relationships (Bachelor)
  • Europæiske studier (Bachelor)

Herudover udbyder SDU Sønderborg uddannelsen Erhvervsøkonomi-erhvervssprog, Sønderborg/Flensborg, Bachelor, som ikke er omfattet af en test.

‐ Fristen for at søge optagelse gennem kvote 2 er 15. marts 2018.

‐ Dele af optagelsesprøverne finder sted 7. og 8. april 2018.

Hele programmet for Åbent Hus kan ses HER på SDU

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk