På Nydamskolen lærer 8. klasse kinesisk

3. februar 2015 Uncategorized

“Ni-hao’ og ‘zai jian”.kina

Flere syd- og sønderjyske unge kan nu sige både goddag og farvel på kinesisk.

Som noget nyt står der i år kinesisk på skoleskemaet hos 8. klasse på Nydamskolens globale linje.

Eleverne skal snuse til kinesisk sprog og kultur, så deres forståelse for Kina blive større. Det fortæller skoleleder Michael Pedersen fra Nydamskolen i Vester Sottrup til dr.syd.

Vi kan så et frø

“Jeg synes generelt, det er vigtigt at snuse til andre kulturer. Det er vigtigt, at kende til sprog og levemåder andre steder i verden”, siger Michael Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han medgiver, at eleverne ikke kan lære at tale flydende kinesisk på den tid, de får til det i skolen.{642FC15A-D0C7-4157-83CA-34AAD42DFEFA}kina_dansere

“Men måske kan vi så et frø, som kan vokse videre, når eleverne skal videreuddanne sig”, siger Michael Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget anderledes sprog og kultur

Ifølge Dansk Industri kan Kina på sigt gå hen og blive Danmarks største samhandelspartner. Derfor er det vigtigt, at danske unge både kender til kinesisk sprog og kultur, så de er klædt på til fremtiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...