Penge fra SE Vækstpulje betyder uvurderlig erfaring for ingeniørstuderende

14. september 2017 Uddannelse

SE Vækstpulje har bevilget 96.000 kroner til SDU Sønderborg, som dermed får råd til at erhverve sig en pneumatiske forsøgsopstilling. Det sindrige apparatur betyder, at ingeniørstuderende på SDU Sønderborg får hands on-erfaring med den teknologi, der bruges i den omkringliggende industri.

“Teori er én ting, praktisk erfaring er noget andet”.

Sådan lyder det fra lektor og seksionsleder for SDU Mechatronics, Jerome Jouffroy, der sammen med adjunkt Hossein Ramezani har søgt og modtaget en bevilling på 96.

Artiklen fortsætter under annoncen

000 kroner hos SE Vækstpulje.

Pneumatiske forsøgsopstilling. Foto: SDU

Pengene skal bruges på en pneumatiske forsøgsopstilling. Pneumatik er betegnelsen for brugen af luft under tryk, ofte i stil med brugen af hydraulik. Forskellen på de to er, at hydraulik benytter væske, der stort set ikke kan komprimeres.

Ruster de studerende endnu bedre

Og pneumatik er noget, der benyttes i rigt omfang i industrien, hvorfor det giver de ingeniørstuderende en uvurderlig erfaring, når de nu fremadrettet har mulighed for at eksperimentere inde for emnefeltet.

“Vi er utroligt glade og stolte over denne bevilling fra SE Vækstpulje. Eksperimenter er utroligt vigtige i undervisningssammenhæng. Det gør undervisningen mindre abstrakt. Man kan forstå meget via logisk sans, men det er også vigtigt at føle, bruge og afprøve den teori, du lærer”, siger Jerome Jouffroy og tilføjer:

“Hvis du ikke har den konkrete erfaring og har fingrene nede i mulden, så er teorien mindre relevant for dig”.

Endvidere bliver forsøgsopstillingen tilkoblet computersoftwaren Labview og Matlab Simulink, så det bliver muligt at undervise i hurtig prototyping af reguleringsteknikker samt automatisk kodegenerering. Samme softwareprogrammer benyttes af ingeniørvirksomheder i lokalområdet, hvilket giver de studerende endnu en fordel.

“Alle de store virksomheder bruger denne software, så det er vigtigt for vore studerende allerede på et tidligt tidspunkt at optjene værdifuld erfaring med den. Det er noget industrien efterspørger”, siger Jerome Jouffroy i en pressemeddelelse.

Alsidige og kompetente ingeniører er målet

Den pneumatiske forsøgsopstilling kommer i første omgang ingeniørstuderende på kandidatuddannelsen i mekatronik til gode, men på et senere tidspunkt, er det planen at introducere begreberne og forsøgene på et tidligere tidspunkt i bacheloruddannelsen.

Det langsigtede mål med projektet er at uddanne endnu mere kompetente og alsidige ingeniører.

En ting, som samtidig vil komme industrien til gode.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk