Pengene til folkeskolerne skal fordeles anderledes

9. maj 2019 Uddannelse

Kommunen vil fremover give folkeskolerne penge efter en ny model.

Iøjnefaldende pointer er, at de mindre skoler sikres en god base at drive skole på, og at skolerne får et økonomisk incitament til at inkludere børn, så færre skal i specialklasse, skriver Sønderborg Kommune.

Forslaget til ny tildelingsmodel er efter en høring, små justeringer og Børne- og Uddannelsesudvalgets anbefaling klar til at blive godkendt i Byrådet.

Forslaget til en ny tildelingsmodel er lavet på baggrund af en analyse af skolernes status samt støtte fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Der arbejdes grundlæggende med tre tildelinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre poser med penge

En basistildeling, en segregeringstildeling og en særlig inklusionstildeling.

En basistildeling som sikrer penge til, at alle skoler kan undervise eleverne.

Et tilskud ud fra en forskningsbaseret beregning af, hvor mange elever, der forventes at være i målgruppen for undervisningstilbud i specialklasserækker/specialskole.

En særlig inklusionstildeling hvor pengene tildeles alene efter en socioøkonomisk fordeling.

”Man kan sige, at vi præsenterer en ny tildelingsmodel, som er en nulløsning, altså hvor vi bevarer niveauet, men hvor vi i højere grad prioriterer tildelingen af midler efter behov. Men jeg vil også understrege, at der er tale om en proces, og at processen ikke er slut endnu. Den indeholder også evalueringer”, siger Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods faldende børnetal har byrådspolitikerne besluttet, at bevare 17 skoler.

Den nye tildelingsmodel skal gælde fra januar, men indfases i årene 2020 til 2022, hvorefter den evalueres.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...