Peter Hansen reflekterer over valget

26. november 2017 KV2017

Peter Hansen, Venstre, skriver:

Når man har været igennem en lang valgkamp er det godt lige at sunde sig et par dage, fordøje resultatet og reflektere.

Reflektere over selve valgkampen og resultatet.

Hvorfor gik det som det gjorde – kunne ting være gjort anderledes.

Analysen skal nok laves mere i detaljen når det kommer mere på afstand. I Venstre prøvede vi at sætte dagsordener og det synes jeg i grunden også vi fik gjort rimeligt.

Der skulle flyttes mindst et mandat henover midten, for så ville alt være åbent på valgnatten.

Hele valgkampen var lagt tilrette med det mål.

Vi var ca. 80 stemmer fra den målsætning og altså ikke nok til at få et skifte.

Virksomhedsledere ind i valgkampen

Der var mange først gangs i denne valgkamp. Første gang at en virksomhedsleder fra områdets største selskab går ud og anbefaler en bestemt kandidat og første gang at en anden virksomhedsleder anbefaler ikke at stemme på en bestemt person.

Det er vist ikke set før.

Det er megen lokal politisk kapital og goodwill, man på den måde kaster i spil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev også valget, hvor der blev valgt rekordmange nye kandidater ind og det signalerer i hvert fald i Venstre et generationsskifte.

Jeg har personligt draget den konklusion, at efter 16 år i byrådet og to forsøg på at erobre borgmesterposten, så må det være på tide at drage konsekvenser. Valget viste også, at de kandidater der virkelig viser, de vil det i valgkampen og er synlige, også får vælgernes belønning.

Positive forhandlinger

Der har de seneste dage været ført forhandlinger med det nye flertal med henblik på, at få en ny måde at arbejde politisk på i Sønderborg Kommune. Vi har, som vi sagde inden valget, været meget positive for at få en ny form for at samarbejde på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Disse forhandlinger er foregået i en ordentlig og respektfuld tone og lover godt for både konstituering og det fremtidige arbejde.

Jeg er sikker på, der kommer en god melding snarest.

Uden at det skal lyde som en beklagelse, så er tonen, især på de sociale medier, blevet meget forrået i denne valgkamp. Facebooksiden Politik i Sønderborg er startet af mig kort efter valget i 2013. Jeg er blevet beskyldt for censur og meget andet.

Men helt ærligt, jeg vil ikke finde mig i de angreb, der har været på både min person og andre i en gruppe, som jeg har etableret og administrerer. Den, der ikke kan eller vil forstå det, er velkommen til at forlade siden eller vil blive smidt ud.

Så længe der debatteres ordentligt og sagligt er alle velkommen.

Længere er den ikke.

De kan lave deres egne ekkorum, hvor de kan hygge sig. Jeg har bevidst ladet siden ligge brak den sidste uge og har netop genstartet den.

Tak for valget

Personligt er jeg glad for den vælgeropbakning jeg selv har fået og glæder mig også over, at vi i forhold til landstallene har holdt Venstre fanen rimeligt i Sønderborg.

Tak til alle der har bidraget i denne valgkamp og selvfølgelig stort tillykke til de valgte og det flotte resultat som Erik Lauritzen fik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det aftvinger respekt og cementerer og konsoliderer hans og socialdemokraternes position i Sønderborg Kommune.

Det kan man glæde sig over eller lade være, men det er en kendsgerning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...