Plan for genåbning af skolerne er på vej

8. april 2020 Uddannelse

Efter statsminister Mette Frederiksens meddelelse om, at genåbningen af Danmark i forbindelse med Corona-krisen skal starte i bl.a. dagtilbud og skoler/SFO’er, arbejder Sønderborg Kommune på højtryk for at sikre, at dette kan ske i ugen efter påske.

”Jeg er sikker på, at både børn og voksne glæder sig til at se hinanden igen. Der ligger en meget stor opgave for os i at sikre, at det sker på en måde, så vi lever op til de sundhedsmæssige krav og retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstukket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt for os, at forældre, børn og medarbejdere kan føle sig helt trygge ved genåbningen, siger direktør i forvaltningen Børne- og Uddannelsesforvaltningen Carsten Lund i en pressemeddelelse..

Han tilføjer, at der ikke alene i forvaltningen, men også på de enkelte skoler og institutioner ydes en kæmpeindsats under stort tidspres for at finde de bedste løsninger.

”Vi kan allerede nu sige, at der bliver tale om en gradvis åbning af skoler og institutioner fra på onsdag. Den bliver gradvis, fordi vi netop er fuldstændig fokuseret på ikke at åbne nogen steder, før vi kan leve op til kravene om plads, afstande, personale, fordeling i mindre grupper, rengøring og så videre”.

Planen, som forvaltning, skoler og institutioner er i gang med at lave, vil indeholde beskrivelse af, hvordan genåbningen vil foregå hvert enkelt sted. Planen skal godkendes af Børne- og Uddannelsesudvalget, som holder ekstraordinært møde på lørdag.

Når planen er godkendt, vil den være tilgængelig på Nembarn, AULA og Sønderborg Kommunes hjemmeside.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk