Plastindustrien holdt kursusdag for kemi- og fysiklærere

3. november 2018 Uddannelse

Forleden var 30 engagerede fysik- og kemilærere fra folkeskoler og gymnasier i Jylland og på Fyn, på Plastindustriens gratis plastkursus på Dybbølskolen og efterfølgende virksomhedsbesøg på RECON A/S i Sønderborg.

På skolen fik deltagerne et oplæg om plastens historie og de mange positive egenskaber og betydning, som plasten har i vores hverdag. For første gang introducerede Plastindustrien også et fokus på muligheder for genanvendelse af plast, med opfordring til at diskutere de mange aspekter her af i tværfaglige forløb med elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forlængelse af oplægget undersøgte deltagerne plastmaterialer og emballage i skolens laboratorie, skriver Plastindustrien i en pressemeddelelse.

Alle fik et gratis spritny undervisningsmateriale inklusiv plastkasse med plastråvareprøver med hjem. Materialet er meget anvendeligt for elever, der laver den tværfaglige afgangsprøve i fysik/kemi, biologi og geografi.

Virksomhedsbesøg

Virksomheden RECON A/S, som både laver støbeværkstøjer og producerer plastemner til medicobranchen, havde arrangeret et spændende besøg ind i virksomhedens produktionshal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her fik lærerne kendskab til hvordan en industrivirksomhed ser ud indefra og et godt indblik i værktøjsmageren og plastmagerens arbejde i praksis.

Plast-industriens kurser

Kurserne er primært målrettet fysik- og kemilærere i grundskolen og på gymnasieniveau.

Kurserne inkluderer et besøg på en produktionsvirksomhed med relation til plastbranchen.

Over 700 fysik- og kemilærere har gennem årene været afsted på Plastindustriens gratis kurser om plast.

Nye kursusdatoer bliver løbende offentliggjort på Plast.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...