Politi: Vi kører ud til illegale rejsende

4. november 2014 Uncategorized

Det er ikke korrekt, som det mandag blev beskrevet i nogle medier, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke reagerer på anmeldelser om formodede illegale rejsende eller asylansøgere i busser fra Flensborg og Kruså.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udlændingekontrolafdelingen i Padborg agerer i langt, langt de fleste tilfælde straks på meldinger om formodede illegale rejsende eller asylansøgere. Det fremgår også af, at kredsen jævnligt selv rejser sager mod menneskesmuglere, der transporterer asylansøgere til landet mod betaling.

Det oplyser politiet på deres hjemmeside.

Foto: Bo Bach Jensen

Foto: Bo Bach Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan i enkelte tilfælde ske, at alle patruljer er optaget af situationer, hvor mennesker for eksempel er i fare, er ude til færdselsulykker eller står med anholdte, de ikke kan forlade. Som i alt andet politiarbejde må de vagthavende så her prioritere, hvad det er ubetinget akut og hvad, der eventuelt må vente.

Hos Arriva, der står for en del af buslinjerne, bekræfter kommunikationschef Martin Wex, at selskabets opfattelse er, at politiet kommer, når Arriva ringer.

“Vi har en enkelt gang oplevet, at patruljen ikke nåede frem, før de formodede illegale var stået af. Men det er også det hele”, siger Martin Wex.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også politikredsens egne optegnelser viser, at der bliver reageret på anmeldelserne.

Det sker ind imellem, at anmeldelser kommer fra busser i Flensborg.

Her henviser politiet selskaberne til at kontakte tysk politi, da dansk politi ikke på egen hånd kan agere i Tyskland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...