Politi: Vi kører ud til illegale rejsende

4. november 2014 Uncategorized

Det er ikke korrekt, som det mandag blev beskrevet i nogle medier, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke reagerer på anmeldelser om formodede illegale rejsende eller asylansøgere i busser fra Flensborg og Kruså.

Udlændingekontrolafdelingen i Padborg agerer i langt, langt de fleste tilfælde straks på meldinger om formodede illegale rejsende eller asylansøgere.

Det fremgår også af, at kredsen jævnligt selv rejser sager mod menneskesmuglere, der transporterer asylansøgere til landet mod betaling.

Det oplyser politiet på deres hjemmeside.

Foto: Bo Bach Jensen

Foto: Bo Bach Jensen

Det kan i enkelte tilfælde ske, at alle patruljer er optaget af situationer, hvor mennesker for eksempel er i fare, er ude til færdselsulykker eller står med anholdte, de ikke kan forlade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som i alt andet politiarbejde må de vagthavende så her prioritere, hvad det er ubetinget akut og hvad, der eventuelt må vente.

Hos Arriva, der står for en del af buslinjerne, bekræfter kommunikationschef Martin Wex, at selskabets opfattelse er, at politiet kommer, når Arriva ringer.

“Vi har en enkelt gang oplevet, at patruljen ikke nåede frem, før de formodede illegale var stået af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er også det hele”, siger Martin Wex.

Også politikredsens egne optegnelser viser, at der bliver reageret på anmeldelserne.

Det sker ind imellem, at anmeldelser kommer fra busser i Flensborg.

Her henviser politiet selskaberne til at kontakte tysk politi, da dansk politi ikke på egen hånd kan agere i Tyskland.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...