Politiet advarer mod farligt fyrværkeri

3. januar 2015 Uncategorized

I en række tilfælde er krysantemumbomber de seneste dage blevet fundet henkastet i det fri. På den baggrund advarer politiet nu borgerne mod at nærme sig fyrværkeri.

Krysantemumbombe – ser du en ligge et sted, skal du ringe til politiet.
Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis man er i besiddelse af farligt ulovligt fyrværkeri, så skal man kontakte politiet, så vi kan sende professionelle folk ud for at fjerne det. Det er kujonagtigt og livsfarligt, hvis man blot smider det i naturen, hvor børn kan finde det ved et tilfælde. I mange tilfælde blive det endnu mere ustabilt, når det bliver vådt”, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

“Det er også ekstremt farligt at skaffe sig af med fyrværkeriet på den lokale genbrugsplads. Dels skal man ikke begynde at køre rundt med krysantemumbomber i sin bil, og dels udsætter man de ansatte på pladsen for livsfare, hvis man bare afleverer tingene der”, siger Allan Nyring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigspolitiet følger nøje situationen. Men aktuelt er der ikke planer om at give frit lejde til folk, der fortryder at have købt farligt ulovligt fyrværkeri.

“Det er kun i ekstraordinære situationer, at man kan sætte lovgivningen ud af kraft og gøre det straffrit at begå noget. Vi ser jo desværre hvert år, at folk stik imod alle advarsler anskaffer sig det farlige ulovlige nytårsskyts”, siger Allan Nyring.

Vi ønsker ikke at opfordre endnu flere til at gøre det, fordi de tror, at de risikofrit kan komme af med det igen, hvis de fortryder, siger Allan Nyring

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...