Politiet: Husk passet når du krydser grænsen

11. juli 2021 REGIONALT

Desværre oplever vores personale ved grænsen ind i mellem, at danskere ved indrejse til Danmark ikke vil vise pas og/eller er vrede på personalet over, at de bliver bedt om at vise pas, skriver politiet på Twitter.

Borgerne tror, at når man rejser indenfor EU eller lande omfattet af Schengen-samarbejdet så behøver man ikke fremvise pas. Det er ikke korrekt.

Man skal både have sit pas med og vise det frem på anmodning.

Der er som udgangspunkt ikke grænsekontrol mellem de enkelte Schengen-lande, men der er altså mulighed for at politiet tager stikprøver.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de nordiske lande – Sverige, Norge, Finland og Island – behøver man som dansk statsborger ikke at medbringe pas.

Hvis ikke man har sit pas med sig, når man besøger de tre lande, skal man i stedet kunne identificere sig med en anden form for billedlegitimation.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 Uddannelse, Sydals

Elev fra Mommark Handelskostskole hædret med Fagprøveprisen 2022

3. oktober 2022 Uddannelse

Fredag blev de bedste elever inden for dansk handel hædret ved Fagprøveprisen 2022 på Børsen i København. Blandt prismodtagerne var Ceciliea Poulsen, udlært hos PensoPay, som fik en flot andenplads blandt eleverne på handelsuddannelsen og 20.000 kr. Med for at overvære prisoverrækkelsen var Ceciliea Poulsens underviser, Mona Læssøe Rask, fra Mommark Handelskostskole. Hvert år laver […]

Læs mere...