Politiet: Husk passet når du krydser grænsen

11. juli 2021 REGIONALT

Desværre oplever vores personale ved grænsen ind i mellem, at danskere ved indrejse til Danmark ikke vil vise pas og/eller er vrede på personalet over, at de bliver bedt om at vise pas, skriver politiet på Twitter.

Borgerne tror, at når man rejser indenfor EU eller lande omfattet af Schengen-samarbejdet så behøver man ikke fremvise pas. Det er ikke korrekt.

Man skal både have sit pas med og vise det frem på anmodning.

Der er som udgangspunkt ikke grænsekontrol mellem de enkelte Schengen-lande, men der er altså mulighed for at politiet tager stikprøver.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de nordiske lande – Sverige, Norge, Finland og Island – behøver man som dansk statsborger ikke at medbringe pas.

Hvis ikke man har sit pas med sig, når man besøger de tre lande, skal man i stedet kunne identificere sig med en anden form for billedlegitimation.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...