Politiet kigger ekstra godt på cykler og knallerter

19. januar 2015 Uncategorized

Politiet bruger denne uge på en målrettet indsats mod cyklister og knallertførere.

Mens det totale antal dræbte og tilskadekomne i trafikken er faldet med knap 50 % de seneste ti år, er det tilsvarende tal for cyklister knap 39 % og for knallertførere 45 %. Derfor er cyklister og knallertførere udpeget som selvstændigt indsatsområde i Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

politi knallert kontrol

Ulykker har ofte store konsekvenser for cyklister og knallertførere, fordi de ikke er beskyttet, som man er, når man sidder i eksempelvis en bil.

Et våben i indsatsen mod ulovlige knallerter er de såkaldte ”rullefelter”, hvor politiet kan måle, om knallerter kan køre mere, end de er godkendt til. Hvis en knallert kører for stærkt, udgør den en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og fællesstier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiets indsats vil rette sig mod cyklisters og knallertføreres adfærd – så som at kørsel over for rødt lys, kørsel på fortove og i fodgængerfelter og manglende hensyn til andre trafikanter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...