Politiet kigger ekstra godt på cykler og knallerter

Arkivfoto
Arkivfoto
19. januar 2015 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Politiet bruger denne uge på en målrettet indsats mod cyklister og knallertførere.

Mens det totale antal dræbte og tilskadekomne i trafikken er faldet med knap 50 % de seneste ti år, er det tilsvarende tal for cyklister knap 39 % og for knallertførere 45 %. Derfor er cyklister og knallertførere udpeget som selvstændigt indsatsområde i Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ulykker har ofte store konsekvenser for cyklister og knallertførere, fordi de ikke er beskyttet, som man er, når man sidder i eksempelvis en bil.

Et våben i indsatsen mod ulovlige knallerter er de såkaldte ”rullefelter”, hvor politiet kan måle, om knallerter kan køre mere, end de er godkendt til. Hvis en knallert kører for stærkt, udgør den en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og fællesstier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiets indsats vil rette sig mod cyklisters og knallertføreres adfærd – så som at kørsel over for rødt lys, kørsel på fortove og i fodgængerfelter og manglende hensyn til andre trafikanter.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...