Politiet kigger ekstra godt på cykler og knallerter

19. januar 2015 Uncategorized

Politiet bruger denne uge på en målrettet indsats mod cyklister og knallertførere.

Mens det totale antal dræbte og tilskadekomne i trafikken er faldet med knap 50 % de seneste ti år, er det tilsvarende tal for cyklister knap 39 % og for knallertførere 45 %. Derfor er cyklister og knallertførere udpeget som selvstændigt indsatsområde i Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

politi knallert kontrol

Ulykker har ofte store konsekvenser for cyklister og knallertførere, fordi de ikke er beskyttet, som man er, når man sidder i eksempelvis en bil.

Et våben i indsatsen mod ulovlige knallerter er de såkaldte ”rullefelter”, hvor politiet kan måle, om knallerter kan køre mere, end de er godkendt til. Hvis en knallert kører for stærkt, udgør den en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og fællesstier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiets indsats vil rette sig mod cyklisters og knallertføreres adfærd – så som at kørsel over for rødt lys, kørsel på fortove og i fodgængerfelter og manglende hensyn til andre trafikanter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...