Politiet: Kommunerne hjælper ældre til at undgå tricktyverier

26. oktober 2017 112

Syd- og Sønderjyllands Politi har i år fået væsentligt flere anmeldelser på et stigende antal tricktyverier end tidligere. Tyverierne sker typisk hvor personer opsøger ældre og udgiver sig for at være hjemmehjælpere.

Det er i år sket 55 gange mod 27 i hele 2016.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer på den baggrund  kommunerne i politikredsen om aktivt at være med til at forhindre tricktyverier mod ældre, fortæller TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en meget belastende oplevelse for offeret, når ældre i eget hjem opsøges af tricktyve, der udgiver sig for at være hjælpere og derefter gennemroder hjemmet og stjæler fra den ældre. Det vil vi nu gerne sammen med kommunerne forebygge så vidt som overhovedet muligt”, siger specialkonsulent Christian Østergaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV Syd.

Derfor har politiet skrevet til kommunerne og bedt om, at de kommunale frontmedarbejdere som visitatorer og hjemmehjælpere aktivt arbejder med på forebyggelsen.

Forholdsregler mod tricktyve

  • Man altid skal sikre sig, at det er en rigtig hjælper, der kommer.
  • Der desværre ind imellem er personer, der udgiver sig for at være hjemmehjælpere. Det er tricktyve, som forsøger at stjæle punge, kontanter eller smykker. Det er derfor en god idé ikke at have større kontante beløb liggende.
  • Hjemmehjælpen kun møder op efter aftale og almindeligvis på forud bestemte tidspunkter.
  • Hjemmehjælpere har en uniform på.
  • Hjemmehjælpere har et ID-kort.
  • Hvis den ældre er i tvivl, bør borgeren altid kunne kontakte et kommunalt vagtnummer
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk