Politiet sætter efter uopmærksomme bilister

22. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Taler du i mobiltelefon, når du kører bil?

Måske drikker du også en kop kaffe, mens du sidder bag rattet, eller lægger make-up, mens du holder i kø?politi

Fra mandag og frem til søndag har politiet en landsdækkende målrettet indsats, der retter sig mod uopmærksomhed i trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsen støtter op om Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil”. Færdselssikkerhedskommissionen har i sin nationale handlingsplan netop udpeget uopmærksomhed som et af de væsentlige indsatsområder, hvis vi skal have færre ulykker i trafikken fremover.

Flere undersøgelser viser, at uopmærksomhed er blandt de hyppigste årsager til, at der sker ulykker. Trafikanter har for ofte fokus på for mange andre ting end det at færdes i trafikken. Som for eksempel at pusle barnet på bagsædet, tørre spildt is af skjorten eller samle den tabte cigaret op. Eller for den sags skyld læse avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

I uge 37 var politiet også på gader og stræder for blandt andet at holde øje med uopmærksomhed i trafikken, herunder især brugen af mobiltelefon under kørslen. Ved kontrollerne blev der i perioden standset 3.712 køretøjer, og der blev konstateret i alt 1.870 forseelser. Blandt dem var 616 bilister, der brugte mobiltelefonen i stedet for at koncentrere sig om kørslen.