Politiet sætter efter uopmærksomme bilister

22. september 2014 Uncategorized

Taler du i mobiltelefon, når du kører bil?

Måske drikker du også en kop kaffe, mens du sidder bag rattet, eller lægger make-up, mens du holder i kø?politi

Fra mandag og frem til søndag har politiet en landsdækkende målrettet indsats, der retter sig mod uopmærksomhed i trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsen støtter op om Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil”. Færdselssikkerhedskommissionen har i sin nationale handlingsplan netop udpeget uopmærksomhed som et af de væsentlige indsatsområder, hvis vi skal have færre ulykker i trafikken fremover.

Flere undersøgelser viser, at uopmærksomhed er blandt de hyppigste årsager til, at der sker ulykker. Trafikanter har for ofte fokus på for mange andre ting end det at færdes i trafikken. Som for eksempel at pusle barnet på bagsædet, tørre spildt is af skjorten eller samle den tabte cigaret op. Eller for den sags skyld læse avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

I uge 37 var politiet også på gader og stræder for blandt andet at holde øje med uopmærksomhed i trafikken, herunder især brugen af mobiltelefon under kørslen. Ved kontrollerne blev der i perioden standset 3.712 køretøjer, og der blev konstateret i alt 1.870 forseelser. Blandt dem var 616 bilister, der brugte mobiltelefonen i stedet for at koncentrere sig om kørslen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2022 Politik, Sønderborg

Ændret vedligeholdelse af grønne området gavner biodiversiteten og økonomien

8. december 2022 Politik

Tidligere på året så Natur-, Klima- og Miljøudvalget på mulighederne for at justere driften af de grønne områder for at gavne levevilkårene for planter, dyreliv og insekter. I forbindelse med budgettet har det desuden været en bunden opgave at finde besparelser på den grønne drift. Det har derfor været afgørende, at omlægningen at vedligeholdelsen afrabatter […]

Læs mere...