Politiet tester “skæve” bilister

Arkivfoto
Arkivfoto
6. december 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Fra fredag vil Politiet teste bilister for narko. Efter en forsøgsperiode i København er måleapparaterne nu bredt ud til alle politikredse og det betyder, at også bilejerne i Sønderborgområdet skal lade bilen stå, hvis de er påvirkede af både alkohol eller euforiserende stoffer. Med på listen er også nervemedicin og der er nul-tolerance.

Hører man til blandt dem, der synes, det er hyggeligt at ryge hash i ny og næ, så er det en glimrende idé at tage højde for, hvor mange dage det er i kroppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Proceduren er:

* Når politiet mistænker en bilist for at være påvirket af stoffer, kan betjente – ligesom med et alkometer – teste bilisten på stedet med det nye narkometer.

* Bilisten skal væde en vatpind med spyt fra kindposerne i omkring tre minutter. Vatpinden får en blå farve, når der er nok spyt.

* Vatpinden sættes derefter i narkometeret, som i løbet af syv til otte minutter kommer med et positivt eller negativt resultat.

* Hvis resultatet er positivt, tager politiet en blodprøve, som skal bekræfte, at bilisten er påvirket af euforiserende stoffer.

Artiklen fortsætter under annoncen

* Narkometeret tester for syv forskellige slags stoffer. Det drejer sig om kokain, opium, cannabis (hash, marihuana, pot), amfetamin, metaamfetamin, metadon og nervemedicin.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...