Politiet tester “skæve” bilister

6. december 2013 Uncategorized

Fra fredag vil Politiet teste bilister for narko. Efter en forsøgsperiode i København er måleapparaterne nu bredt ud til alle politikredse og det betyder, at også bilejerne i Sønderborgområdet skal lade bilen stå, hvis de er påvirkede af både alkohol eller euforiserende stoffer. Med på listen er også nervemedicin og der er nul-tolerance.

Hører man til blandt dem, der synes, det er hyggeligt at ryge hash i ny og næ, så er det en glimrende idé at tage højde for, hvor mange dage det er i kroppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu kan Politiet afsløre de skæve lige så let, som de kan afsløre de fulde.

Nu kan Politiet afsløre de skæve lige så let, som de kan afsløre de fulde.

Proceduren er:

* Når politiet mistænker en bilist for at være påvirket af stoffer, kan betjente – ligesom med et alkometer – teste bilisten på stedet med det nye narkometer.

Artiklen fortsætter under annoncen

* Bilisten skal væde en vatpind med spyt fra kindposerne i omkring tre minutter. Vatpinden får en blå farve, når der er nok spyt.

* Vatpinden sættes derefter i narkometeret, som i løbet af syv til otte minutter kommer med et positivt eller negativt resultat.

* Hvis resultatet er positivt, tager politiet en blodprøve, som skal bekræfte, at bilisten er påvirket af euforiserende stoffer.

* Narkometeret tester for syv forskellige slags stoffer. Det drejer sig om kokain, opium, cannabis (hash, marihuana, pot), amfetamin, metaamfetamin, metadon og nervemedicin.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Chris Preuss vil i folketinget for Venstre

6. oktober 2022 FV22

Med onsdagens valgudskrivelse satte Venstres folketingskandidat Chris Preuss kursen mod gågaderne i Sønderborg, for at møde de lokale Sønderborg-vælgere og det har Chris Preuss set frem til. ”Det er fedt endelig at være i gang og vi har sovet med støvlerne på”, siger Venstres nye folketingskandidat Chris Preuss, i et tv-interview med SønderborgNYT TV. Chris […]

Læs mere...