Politiet vil bruge akademikere til forebyggende indsatser

7. januar 2014 Uncategorized

Syd – og Sønderjyllands Politi søger i øjeblikket en akademisk analysemedarbejder – og det handler om at bygge bro mellem de to verdener, fortæller leder af det Kriminalpræventive Sekretariat, Christian Østergaard.

Politiet vil have akademikere i uniform.

Politiet vil have akademikere i uniform.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det ene kan ikke afløse det andet, men hvis vi arbejder sammen om at få den akademiske viden bragt ud i politisystemet, så kan vi komme et langt stykke videre, siger han til dr.syd.

Den kommende kollega skal være med til at gennemføre flere forebyggelsesprojekter, der skal give ny viden til at bekæmpe indbrudskriminaliteten i både private hjem og erhvervsområder. Og her kommer spørgeskemaundersøgelser og værktøjer fra universitetet ind i billedet.

Det betyder færre betjente

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Syd – og Sønderjyllands Politiforening anerkender formand Niels Hedeager, at andre faggrupper kan bidrage til politiets arbejde.

Men der skal være en balancegang. For lønningerne til både betjente og akademikere kommer fra den samme pose, hvor lønsummen ikke bliver større.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49