Politiet vil bruge akademikere til forebyggende indsatser

7. januar 2014 Uncategorized

Syd – og Sønderjyllands Politi søger i øjeblikket en akademisk analysemedarbejder – og det handler om at bygge bro mellem de to verdener, fortæller leder af det Kriminalpræventive Sekretariat, Christian Østergaard.

Politiet vil have akademikere i uniform.

Politiet vil have akademikere i uniform.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det ene kan ikke afløse det andet, men hvis vi arbejder sammen om at få den akademiske viden bragt ud i politisystemet, så kan vi komme et langt stykke videre, siger han til dr.syd.

Den kommende kollega skal være med til at gennemføre flere forebyggelsesprojekter, der skal give ny viden til at bekæmpe indbrudskriminaliteten i både private hjem og erhvervsområder. Og her kommer spørgeskemaundersøgelser og værktøjer fra universitetet ind i billedet.

Det betyder færre betjente

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Syd – og Sønderjyllands Politiforening anerkender formand Niels Hedeager, at andre faggrupper kan bidrage til politiets arbejde.

Men der skal være en balancegang. For lønningerne til både betjente og akademikere kommer fra den samme pose, hvor lønsummen ikke bliver større.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...