Politik i Sønderborg: Konservative efterlyser ordentlighed og god tone

22. oktober 2017 KV2017

På Facebooksiden Politik i Sønderborg har Vesnstres Peter Hansen taget afsæt i en 16 år gammel artikel fra den SydVestjyske Venstrespresses avis, hvor der står, at Konservative melder ud, at man ikke automatisk støtter Venstre.

“16 år er gået, skal vi ikke se at komme videre, skriver Peter Hansen, som kommentar til avisartiklen.

Det fik konservative Søren Barkmann Andresen til tasterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mener du at de Konservative skal lade være med at være et selvstændigt parti og ikke stille med egen borgmesterkandidat? Eller mener du at de Konservative pr. definition bare skal pege på en Venstre borgmesterkandidat?

Hos de Konservative går vi efter vores egne politiske mærkesager. Det har vi faktisk gjort med stor succes de seneste snart fire år.

Konservative Søren Barkmann Andresen.

Efter det kommende valg, går vi igen efter maksimal mulig Konservativ indflydelse. Kan vi få dette sammen med Venstre, så samarbejder vi gerne med Venstre.
Kan vi få det i den nuværende flertalsgruppe, så kan det også blive dem vi samarbejder med igen.

Men vi vægter også respekt, god tone og ordentlighed meget højt.
Dette opslag fra dig – samt mange andre udtalelser fra dig på FB og i andre medier – bærer præg af, at vi har forskellige syn på, hvordan man behandler politiske mod- og medspillere.

Man kan vælge at fremføre sin egen politik og samtidig respektere andre partiers meninger, og dermed være åben for sober dialog og samarbejde.
Man kan også vælge fremføre sin egen politik og samtidig vælge at behandle andre politiske partier uden respekt og nedgøre dem.

Det er jo et paradoks at de Konservative og Venstre i Sønderborg på mange områder er forholdsvist tætte på hinanden i deres politiske grundsyn, men samtidig er vi så langt fra hinanden i vores syn på respekt og ordentlighed i debatten og omgang med andre politiske partier.

Ingen ved hvordan stemmerne falder til KV17 og hvem der bliver tungen på vægtskålen. Derfor forstår vi ikke Venstres taktik med at tale de små midterpartier ned, i stedet for bare at tale sin egen politik op. Jeg er sikker på, at mange vælgere er ved at være trætte af tonen og gerne ville have mere politisk indhold.

Vi vil opfordre til, at alle forsøger at holde en respektfuld debat frem til valget. Det bliver bare meget nemmere at forhandle med hinanden på valgnatten, når man har respekteret hinanden i valgkampen og ikke har nedgjort hinanden.

Vi samarbejder gerne med Venstre efter et valg, hvis det kan ske med respekt og ordentlighed.

Og vi håber at Venstre kan se fordelen i en god tone.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk