Politik: Humlehøj-elever laver mærkesagskampagner

23. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Mandag morgen gik adskillige elever på på Humlehøj-Skolen i gang med at lave politiske kampagner, som skal bruges i projekt Skolevalg.

Drengene vil bruge flere penge på militæret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Eleverne skal vælge et emne og lave kampagne på det – og de kan lave en plakat, en film eller måske en tegnefilm”, siger Jesper Mønsted, der har 9.D.

Hvis man sætter sig og tænker politiske mærkesager igennem, så er der rigeligt at vælge imellem, så får at gøre det mere overskueligt, så er Humlehøjeleverne nået frem til tre mulige, som der kan vælges at arbejde med.

Det er: Styrk dansk militær, Fjern afgiften på el-biler og så Kortere skoledage.

Mærkesagen med kortere skoledage er der flere grupper, der har kastet sig over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Soldaterkampagne

SønderborgNYT talte med to-mandsgruppen, der arbejder med en kampagne om, at det danske forsvar skal styrkes.

“Vi er jo med i NATO og så skal vi også betale to procent af vores BNP til militæret”, siger Joshua fra 9.D til SønderborgNYT.

“Det vi får for de ekstra penge er mere indflydelse”, siger makkeren Emil.

Pigerne synes, det virker forkert med afgifter på elbiler, når vi skal redde klimaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag er de to unge klar med deres kampagne, som de skal fremlægge for 8. D, hvor blandt andre Kaltrina og Sanida sidder. De har kastet sig ud i en kampagne om at vi skal af med afgiften på el-biler.

“Vi er i gang med at læse om de mange miljøfordele, der er ved at køre i elbiler i stedet for benzin- og dieselbiler”, siger pigerne til SønderborgNYT.

De synes, at det er ret tosset, der skal betales afgifter på de klima-rigtige elbiler – og det fortæller de om på onsdag, hvor de også skal fremlægge deres kampagne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politik er mange ting

Skolevalg er et landsdækkende projekt, hvor skoler kan melde sig til med nogle klasser. Og de alle arbejder med politik ved at tage afsæt i en mærkesag og så lave en kampagne på den.

Kunsten er at kunne overbevise andre om, at de skal mene det samme som en selv – og det er præcis samme udfordring der venter de politikere og partier, som skal i valgkamp senere på året.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Skolebestyrelse: Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...